avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pfa protectia muncii si psi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pfa protectia muncii si psi

Buna ziua,
Am facut curs de cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor - initiere si curs de protectia muncii cursuri acreditate de 80 de ore. Cu pfa pot sa prestez si catre alte societati( lucrez 8 ore la institutie publica si 2 ore la un srl) sau doar la cele la care lucrez?
Multumesc.
Pentru a avea dreptul legal sa prestati activitati ssm, pentru alte firme in afara celei unde sunteti salariat, trebuie sa infiintati firma (PFA, Intreprindere individuala, SRL) la Registrul comertului - Serviciu extern de prevenire si protectie.
Pentru a putea infiinta firma trebuie sa fiti autorizat de catre Comisia judeteana care acrediteaza firmele/ persoanele fizice prestatoare de servicii ssm, daca indepliniti conditiile din Normele metodologice de aplicare a legii ssm, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, sectiune a 5-a, art. 28-34, respectiv sectiunea a 6-a art. 35- 45.
Legislatia din domeniul PSI (Legea nr. 307/ 12.07.2006 care stabileste cadrul general de aparare impotriva incendiilor.) are prevederi similare.
La SRL-ul unde aveti contract individual de munca cu timp partial (2 ore), in conformitate cu prevederile din normele metodologice de aplicare a legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare, nu puteti fi desemnat lucrator pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie deoarece desemnarea trebuie facuta din randul lucratorilor cu care angajatorul are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga (8 ore). In rest puteti presta activitati de SSM numai daca va abilitati ca serviciu extern de prevenire si protectie asa cum ati primit raspunsul mai sus de la gigipopa@.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul - responsabil ssm narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna ziua. Administratorul unui Srl cu 9 angajati face cursul SSM de putin timp si vrea sa se ocupe el de aceasta activitate. Ma lamureste cineva care e ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm mcv mcv Care sunt legile si HG cu ultimele completari, care definesc atirbutiile unui lucrator desemnat SSM intr-o firma cu 244 lucratori? Am o functie de ... (vezi toată discuția)