avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor

Cum se calculeaza timpul platit nelucrat aferent salariatilor, atat timp complet cat si timp partial ( pe ore/om), avand in vedere ca nr mediu de salariati pe 2012 este de 635 si total zile concediu medica + concediu de odihna este de 9546???
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema....( o formula calcul)


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 29 Ianuarie 2013
Timpul plătit nelucrat, în cursul anului, exprimat în mii ore-om,este cel corespunzător zilelor lucrătoare aferente: concediilor de odihnă (anuale şi suplimentare); concediilor medicale în caz de boală, accidentelor de muncă şi bolilor profesionale; concediilor de maternitate; sărbătorilor legale; întreruperilor ale lucrului neimputabile salariaţilor, concediilor de studii plătit precum şi altui timp nelucrat (zile libere pentru evenimente familiare deosebite; scoaterea de la locul de muncă pentru activităţi obşteşti; pauze de masă şi odihnă plătite sau în alte cazuri prevăzute prin contractul colectiv de muncă sau prin legislaţie); zile libere acordate cu ocazia ieşirii la pensie, desfacerii contractului de muncă din motive neimputabile salariaţilor, transferul în interes de serviciu în altă localitate, instalării la post, detaşării; şomaj tehnic beneficiind de o indemnizaţie din salariul de bază plătită din fondul de salarii, conform legislaţiei în vigoare.

ATENŢIE: În timpul plătit nelucrat se includ orele plătite exclusiv de angajator. Orele nelucrate plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat se exclud.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical julia06 julia06 Buna In anul 2010 am avut cam 40 zile concediu medical,21 pentru mine,restul pt copil. Mai aveam restante pe anul 2010 3 zile concediu de odihna pe care nu ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului alexlipo88 alexlipo88 Buna seara, Am o problema la locul de munca, am fost in concediu medical 5 zile, acordat de catre medicul de familie,am anuntat angajatorul inca din prima zi ... (vezi toată discuția)