avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire de venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire de venituri

Buna seara!
Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns.
Daca prin hotarare judecatoreasca o banca(creditor) a obtinut o executare silita prin proprire a tuturor veniturilor prezente si viitoare respectiv a tuturor disponibilitatilor banesti existente in conturile a terte banci, si aceasta poprire a fost infiintata, iar timp de o perioada de un an de zile suma datorata de catre debitor a scazut,este posibil ca suma restanta(de exemplu 20000RON) sa creasca dupa o perioada de neplata de doi ani la valoarea(38000RON),aproape dubla fata de cea datorata,si daca printro alta hotarare judecatoreasca banca sau recuperatorul poate obtine o alta executare silita prin poprire de bunuri sau altele,ori ramane valabila cea dintaia hotarare judecatoreasca?

Cu stima,Emanuil
Cel mai recent răspuns: emanuil , utilizator 14:50, 30 Ianuarie 2013
In speranta ca am inteles bine intrebarile dvs.:
1. Suma datorata poate creste, daca aceasta crestere este determinata de penalizari, dobanzi si alte accesorii care curg chiar daca s-a instituit poprirea iar sumele retinute au fost mici;
2. Avand in vedere ca este vorba de acelasi titlu executoriu, nu este necesara alta hotarare (ma gandesc ca va referiti la incheierea de incuviintare), deci se poate executa in continuare.
Multumesc pentru promptitudine.
Fiind vorba de acelasi titlu executoriu se poate executa in continuare.Ce inseamna acest lucru?
...ca executorul bancar sau societatea specializata in recuperarea de creante trebuie:
1- sa continue executarea silita prin poprire de venituri infiintata initial sau
2 - (in cazul in care nu au mai putut fi poprite venituri si alte disponibilitati banesti) sa se treaca la poprire de bunuri materiale mobile si imobile,cum ar fi locuinta si/sau tot ce se afla in ea?
O alta intrebare ar fi: daca se poate trece la poprire de bunuri,se poate popri imobilul mostenit de la parinti(ei fiind decedati) in cazul in care pentru acel imobil(apartament) nu s-au facut actele de succesiune(deci nu este pe numele popritului/debitorului ci a ramas pe numele proprietarilor decedati=parintii),iar cu acel imobil nu s-a garantat imprumutul?
Ce se poate intampla in continuare si ce trebuie facut din punctul de vedere al debitorului?
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
emanuil, utilizator
Sunteti executat pana la recuperarea integrala a datoriei, inclusiv a dobanzilor si penalitatilor, care tot curg. In ce priveste imobilul mostenit, creditorul poate cere dezbaterea succesiunii si daca acesta intra in proprietatea dvs., poate fi executat. Deci se poate executa orice bun din proprietatea dvs., chiar daca nu s-a garantat cu el la banca.
Multumesc pentru raspuns.O zi buna in continuare.
Cu stima,Emanuil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)