avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

Buna seara! in urma divortului, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de intretinere, incepand cu data de 17.01.2011. Nu a platit deloc pana in luna noiembrie 2012, cand, in urma plangerii penale pe care am formulat-o impotriva ei, a platit pensia pe 2 luni.In luna decembrie 2012, nu a platit nimic, iar acuma in ianuarie,2013 a platit din nou pe o luna.Intrebarea mea este: Are vreo sansa sa scape basma curata in urma acestor plati simbolice, si sa nu fie trasa la raspundere conform art.305 lit.c din codul penal? ptr ca in momentul in care am depus plangerea impotriva ei la parchet,in data de 18.10.2012 mi s-a spus ca se incadreaza potrivit acestui articol, la abandon de familie.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
kasonizsolt, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:21, 28 Ianuarie 2013
Buna seara,

Oare ce veti rezolva Dvs. cu plangerea penala sau cu faptul ca mamica va fi acuzata de abandon? Va ganditi ca daca va fi poate inchisa, copilul Dvs. va afla mai devreme sau mai tarziu? Este mama acestuia, sangele apa nu se face. Si sunt aproape convinsa ca acest copil va suferi mai mult atunci. Nu puteti sa purtati discutii pe cale amiabila cu aceasta, astfel incat sa nu ajungeti sa trimiteti mama copilului in spatele gratiilor?

Din pacate nu se poate pe cale amiabila.Ba chiar mai mult! Pe langa dezinteresul pe care il manifesta fata decei doi copii,( sunt doi baieti de 10 ani si de 8 ani), in luna mai 2012, si-a mai si permis sa-l palmuiasca pe baietelul cel mare in curtea scolii unde invata,fiind in cele din urma fortata sa paraseasca incinta institutiei de catre paza scolii.Deci chiar nu se poate!
Mama lucreaza ? S-ar putea sa nu se ajung la proces daca nu lucreaza si a dovedit ca plateste dupa cum poate, pensie.

Daca lucreaza, puteti apela la executor sa ii puna direct poprire pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mirela Dinu Mirela Dinu Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere minor crina32 crina32 fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara debest70 debest70 ce se intampla daca nu platesti o luna pensie alimentara? noile reglementari 2011 [quot]:(( (vezi toată discuția)