avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bani imprumutati
Discuție deschisă în Executare silită

bani imprumutati

am imprumutat o persoana cu o suma de bani , de ceva vreme refuza sa mai raspunda la telefon in concluzie nu vrea sa mai imi dea banii inapoi, daca pun un executor sa si faca treaba ce sanse de recuperare am? Singura dovada ca iam dat bani imprumut este viramentul bancar si am si specificat ,,imprumut,,. Vreau sa stiu daca nu are servici persoana in cauza executorul poate sa-i axecute vreun bun mobil sau imobil?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:23, 29 Ianuarie 2013
Da, executorul poate sa-i execute bunurile mobile sau imobile pana la concurenta sumei, dar numai in baza unui titlu executoriu.

Titlul executoriu, este o hotarare judecatoreasca pe care trebuie sa o obtineti dvs.

Va trebui sa chemati in instanta persoana respectiva.
In baza viramentului bancar, nu va puteti adresa executorului judecatoresc. Asa cum v-a indrumat si dl. avocat de mai sus, trebuie sa-l actionati in instanta pe cel caruia i-ati imprumutat banii si, dovedind ca suma respectiva reprezinta un imprumut, puteti obtine o hotarare judecatoreasca favorabila. Dupa obtinerea hotararii, este necesara investirea cu formula executorie si abia dupa aceasta din urma etapa, va puteti adresa executorului judecatoresc, care va urmari toate bunurile si veniturile debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut neonorat de persoana imprumutata.cum imi potrecupera banii? fane p fane p este vb de un contract prin notariat care este garantat cu toate bunurile mobile si imobile ale persoanei imprumutate .unde trebuie sa ma adresez ? (vezi toată discuția)