avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime inclus in salariul de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime inclus in salariul de baza

Buna ziua. Sunt angajat ca Pedagog Recuperare G5 in cadrul DGASPC(institutie bugetara) si am observat ca pe chenzina nu imi apare sporul de vechime. Cand am intrebat seful mi s-a spus ca acel spor de vechime este inclus in salariul de baza. Partea ciudata e ca salariul de baza este acelasi cu salariul de incadrare, iar la vechimea pe care o am(peste 25 ani), daca ar fi sa scad sporul de vechime din salariu, as ramane doar cu putin peste salariul minim. Ma puteti lamuri in aceasta privinta? Cum este posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:20, 12 Februarie 2014
In sectorul bugetar, potrivit legislatiei in materie, sporurile sunt incluse in salariu ...
Am colegi care lucreaza in invatamant, la care sporul de vechime apare pe fluturas diferentiat. Asta e si dilema mea. Cum diferentiaza salarul meu cu vechime de peste 25 de ani cu cineva care nu are decat 10 ani, daca salariul de baza e acelasi?
Se diferentiaza .. este un salariu de baza la care se adauga sporul de vechime...
Sunt de acord, dar de ce nu apare pe fluturas: salar x din care spor de vechime y. Si care ar fi avantajul sporului inclus? Nu este mai dezavantajos pentru calculul pensiei?
Buna ,
Am si eu acceasi nelamurire . Pe stat im apare salar de baza 755 lei ,cu sporuri cu tot am 1085 lei . Mentionez ca am 24 de ani de munca . Se sustine ca salarul de baza este de de 755 lei + spor vechime de 189 lei , acesta reprezentand adevaratul salar de baza ( conf. unei HG prin care slarul de baza are inclus sporul de vechime ) , acest lucru aducand salarul peste cel minim pe economie . Ridic problema faptului ca se incalca art 160 din codul muncii care prevede din ce este cuprins salarul , adica salar de baza + sporuri . Consider ca trebuie plecat de la minim pe economie + sporuri , ceea ce duce la alta neclaritate , deorece am fost incadrat pe o treapta superioara , acest lucru ducand la retrogradare , adica debutant

Alte discuții în legătură

Calculare salariu rusu-mihaela rusu-mihaela Am si eu o intrebare. Sunt angajata in sistemul bugetar din februarie, ca registrator medical, cu venitul minim pe economie. Luna aceasta am primit fluturasul ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari mancipri mancipri Sunt bugetar la o unitate de stat. Din anul 2009 si pana in prezent sporl meu de vechime (25% prevaut in C.L.M.) Mi-a fost introdus in salariul de incadrare ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si sporul de vechime Gyna Gyna O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)