avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculare salariu

Am si eu o intrebare. Sunt angajata in sistemul bugetar din februarie, ca registrator medical, cu venitul minim pe economie. Luna aceasta am primit fluturasul detaliat si anume:
- salar tarifar 600, spor vechime, spor de preventie + o prima, pana se ajunge la un venit de 900 Ron.
La acest venit se adauga sporul de calculator si apoi se opresc impozitele...
As dori sa stiu daca este corect calculat, de ce se pleaca de la un salar tarifar de 600 Ron, si ce sporuri se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 31 Octombrie 2014
slariul minim pe economie este de 900 lei.Ca urmare orice venit brut se calculeaza plecand de la salariul de incadrare(care trebuie sa fie cel putin minimul pe economie-900 lei in present) la care se pot adauga sporuri ,obtinandu-se salariul brut la care se calculeaza toate contributiile.Salariul de incadrare poate include in el sporurile,caz in care acesta este mai mare decat salariul minim pe economie(deorece contine salariul minim+sporuri)
rusadina a scris:

... Salariul de incadrare poate include in el sporurile,caz in care acesta este mai mare decat salariul minim pe economie(deorece contine salariul minim+sporuri)



Salariul de incadrare nu cuprinde sporurile.
Freelis a scris
''Salariul de incadrare nu cuprinde sporurile. ''

Salariul de incadrare in sistemul privat poate fi negociat cu sporurile in el,ca urmare daca salariul lui pleaca la negociere de la minimul pe economie,atunci salariul de incadrare(mentionat in CIM) va avea inclus si sporurile.Daca aceste sporuri nu sunt incluse in salariu atunci ele vor fi mentionate separate,salariul de incadrare fiind cel putin minimul pe economie la norma intreaga la care se vor calcula separate pe statul de plata sporurile conform clauzelor CIM

Sigur am gresit nefacand mentiunea in ce sistem:bugetar sau privat
Este vorba despre sectorul bugetar in mesajul initial . Prin urmare, raspunsul cu privire la sectorul privat nu are nicio relevanta.
Sigur ,tocmai am facut si eu mentiunea,dar in raspunsul meu am precizat initial ca '' salariul minim pe economie este de 900 lei.Ca urmare orice venit brut se calculeaza plecand de la salariul de incadrare(care trebuie sa fie cel putin minimul pe economie-900 lei in present) la care se pot adauga sporuri ,obtinandu-se salariul brut la care se calculeaza toate contributiile'',raspunzand astfel la intrebarea pusa privind sectorul bugetar.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Salarizare danlili danlili as vrea sa stiu cum se calculeaza sporurile,la salariul de baza sau la salariul de incadrare.sunt fochist in sistemul bugetar si am salariul de incadrare de ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza germi germi Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ? Ocolega care s-a ... (vezi toată discuția)
Salariul pt consilier juridic debutant! luminita_gab luminita_gab stiti care este salariul pt un consilier juridic debutant cu vechime in munca de 10 ani? (vezi toată discuția)