avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculare salariu

Am si eu o intrebare. Sunt angajata in sistemul bugetar din februarie, ca registrator medical, cu venitul minim pe economie. Luna aceasta am primit fluturasul detaliat si anume:
- salar tarifar 600, spor vechime, spor de preventie + o prima, pana se ajunge la un venit de 900 Ron.
La acest venit se adauga sporul de calculator si apoi se opresc impozitele...
As dori sa stiu daca este corect calculat, de ce se pleaca de la un salar tarifar de 600 Ron, si ce sporuri se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 31 Octombrie 2014
Sectorul bugetar are probleme in ceea ce priveste modul de calcul al salariului.

Pe Forum sunt deja mai multe discutii pe aceasta tema cu privire la modul cum se calculeaza salariul in sectorul bugetar.
Multumesc frumos pentru raspuns. Cam asa stiam si eu, dar cei de la resurse umane calculeaza sporurile la salariul de 600 de ron, lucru care nu mi se pare tocmai corect - ei invocand o ordonanta din 2010, si spun ca de aici pleaca calculul salariului, si in cazul in care cu toate soprurile adaugate nu se ajunge la valoarea de 900 de lei, mai adauga ei la fiecare persona in functie da ce valoare ii mai trebuie....pana la 900. Un singur spor l-au adaugat la cei 900 ron, sporul de calculator.
HG 871/2013 prevede clar urmatoarele :
art.2 - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare danlili danlili as vrea sa stiu cum se calculeaza sporurile,la salariul de baza sau la salariul de incadrare.sunt fochist in sistemul bugetar si am salariul de incadrare de ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza germi germi Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ? Ocolega care s-a ... (vezi toată discuția)
Salariul pt consilier juridic debutant! luminita_gab luminita_gab stiti care este salariul pt un consilier juridic debutant cu vechime in munca de 10 ani? (vezi toată discuția)