avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariul pt consilier juridic debutant!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariul pt consilier juridic debutant!

stiti care este salariul pt un consilier juridic debutant cu vechime in munca de 10 ani?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 08:23, 6 August 2009
Salariul de baza prevazut de OG 6/2007 actualizat prevede un salariu de baza de 699 lei pentru functia publica indicata de Dvs, la care se adauga, conform art.11 din acelasi act normativ, un spor de vechime de 15% pentru o vechime in munca de 10-15 ani.
In sectorul privat salariul minim pleaca de la 1200 lei brut lunar.
Salariul tarifar minim pentru angajati cu studii superioare este de 1200 lei + spor vechime 5% daca nu se negociaza mai mult.
iuliana_d71 a scris:

Salariul tarifar minim pentru angajati cu studii superioare este de 1200 lei + spor vechime 5% daca nu se negociaza mai mult.

Din pacate prevederile Codului muncii nu se aplica in cazul bugetarilor, atata timp cat situatia lor juridica este reglementata prin legi speciale (L 188 si cele pe care le-am indicat mai sus). Asa se ajunge la situatia absurda ca un consilier juridic debutant in sectorul bugetar (in unele institutii unde nu se practica sporurile - ex protectia copilului) , fara vechime in campul muncii, are un venit net de apr. 600 lei...
Iar in sectorul privat, patronii angajeaza absolventi de facultati, incadrandu-i pe posturi care nu necesita studii superioare, ca sa nu fie obligati sa aplice coeficientl de studii. Nu este si cazul consilierului juridic, care pt. a reprezenta in instanta conform mandatului special, trebuie sa aiba incadrarea corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic petrescuoana petrescuoana Buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare : ce salariu are un consilier juridic angajat in cadrul unui consiliu local.... debutant ... (vezi toată discuția)
Salarizare primarii coradora coradora care este salariul unui consilier cu o vechime de 3 ani in cadrul unei primarii (vezi toată discuția)