avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accesare cont mail, violare intimitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accesare cont mail, violare intimitate

Ma intereseaza ce pedepse exista si cum se procedeaza in cazul in care cineva iti "sparge" mailul si folosindu-se de acele informatii incearca sa te defaimeze. In general cat dureaza un proces de acest gen..ce legi exista in Romania in acest domeniu, persoane care au mai trecut prin aceasta experienta...
Multumesc!
chiar nu exista un precedent in asa ceva?nu stie nimeni??????
Depinde de modul in care acel cineva iti "sparge" mailul. Daca stie parola, si tu i-ai dat-o, e tot un fel de a sparge mailul.

Altfel, respectivul ar trebui sa stie ca poate fi pedepsit pentru diferite infractiuni, cum ar fi "Art. 43. - (1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani" (vezi legea nr. 161 din 2003, titlul III).

Sau ar putea fi pedepsit potrivit actualului Cod Penal: ""Art. 195. - Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare. "

In privinta defaimarii de care vorbesti, aceasta poate imbraca forma unei calomnii, sau insulte.

Oricum, se pare ca nu dai prea multe detalii despre. Asa ca, mai ramane doar finalul intrebarii. In Romania exista legi care pedepsesc aceasta atitudine, insa nu exista precedente judiciare.
Va multumesc!Parola nu am spus-o sau scris-o nimanui.Ma aflu intr-un litigiu cu respectiva persoana care nu doar ca mi-a citit corespondenta personala dar mi-a modificat parola contului si a trimis mailuri personale care le scrisesem familiei mele catre directori si colegi din firma unde lucrez. E doar o chestiune de zile sa primesc raspuns din partea politiei pt confirmarea persoanei dupa care am sa fac celelalte demersuri.Am dovezi ca persoana respectiva avea de ce si cum sa faca asa ceva si de unde s-au trimis.Mi-as dori sa va dau mai multe detalii insa deocamdata nu pot.Multumesc inca o data!
Ma gasesc intr-o situatie similara, fiind intr-un litigiu cu o persoana care mi-a spart contul de mail si a modificat parti din mesaje , dupa care le-a depus la dosarul aflat in instanta , ca si proba judiciara; se pot admite ca probe mailuri?Pot face plangere penala impotriva acestei infractiuni?Unde trebuie sa ma adresez, la parchet sau la politie?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de corespondenta???/ lupianca lupianca Buna seara...am o intrebare. Daca, in timpul casatoriei sotii aveau aceeasi parola la mailurile personale ( deci totul era pe fata ca sa zic asa) iar sotia a ... (vezi toată discuția)
Citire mail Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . In timpul casatoriei cu fostul meu sot , acesta a rugat-o pe sora mea sa-i creeze o adresa de email deoarece el nu stia si nu stie sa navigheze pe ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)