avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... gr I si gr II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

gr I si gr II de munca

Va rog sa-mi spuneti de cand se va reveni la recalcularea varstei de pensionare conform vechii legi a pensiilor, pentru grupa I si II de munca.?
Am inteles ca se va recalcula pentru cei care au lucrat in aceste grupe pana in 2001.
Varsta de pensionare nu se recalculeaza.
Singura modificare care este asteptata si care se afla in parlament,se refera la reducerea varstei standard de pensionare pentru cei care au lucrat in grupa I-a.
Mai precis,modificarea art.158(1) din legea 263/2010.
Multumesc, intr-adevar asta am vrut sa intreb. Daca se afla la parlament, inseamna ca mai dureaza ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Modificare lege pensii boarcornel boarcornel Am lucrat 4 ani si 10 luni in grupa 1 de munca si am lucrat 7 ani in grupa a 2 a de munca.Sunt nascut in iulie 1952.Ce reducere a varstei de pensionare dupa ... (vezi toată discuția)
Vechime grupa a iia de munca anaplop anaplop Ce vechime suplimentara se acorda pentru 18 ani lucrati in grupa a IIa de munca? 4ani si 6 luni conform algoritmului 3luni la 1 an de munca sau doar 4 ani ... (vezi toată discuția)