In baza unui contract de vanzare-cumparare, am primit de la clientul nostru un BO avalizat de administratorul societatii. BO a fost introdus la plata si refuzat din cauza lipsei de disponibilitati. Am observat cand am ridicat Biletul de la banca faptul ca o parte din numele Avalistului nu se mai vede deoarece cei de la banca cand au indosariat biletul l-au perforat chiar in dreptul numelui acestuia.
Se mai poate urmari spre executare avalistul, avand in vedere ca pe bilet sub numele firmei pentru care sa facut avalizarea este trecut CNP-ul avalistului?
* mentionez ca si in evidenta electronica a bancii, cand a fost scanat pentru a se trimite spre decontare, apare acolo numele intreg al avalistului
Da, va puteti indrepta contra avalistului daca biletul la ordin a fost refuzat . Cand formulati cererea de executare solicitati executarea atat a firmei, cat si a avalistului - persoana fizica.
Va multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma intereseaza sa stiu daca mai pot executa Avalistul avand in vedere situatia pe care am descris-o mai sus? (numele acestuia nu mai apare integral, asa cum este in buletin, insa e mentionat CNP ul lui sub numele firmei pentru care a fost facuta avalizarea)