avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avalizare BO
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avalizare BO

Buna ziua,

In baza unui contract de vanzare-cumparare, am primit de la clientul nostru un BO avalizat de administratorul societatii. BO a fost introdus la plata si refuzat din cauza lipsei de disponibilitati. Am observat cand am ridicat Biletul de la banca faptul ca o parte din numele Avalistului nu se mai vede deoarece cei de la banca cand au indosariat biletul l-au perforat chiar in dreptul numelui acestuia.
Se mai poate urmari spre executare avalistul, avand in vedere ca pe bilet sub numele firmei pentru care sa facut avalizarea este trecut CNP-ul avalistului?

* mentionez ca si in evidenta electronica a bancii, cand a fost scanat pentru a se trimite spre decontare, apare acolo numele intreg al avalistului

Multumesc,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: ContSters261004 , utilizator 13:55, 29 Ianuarie 2013
Da, va puteti indrepta contra avalistului daca biletul la ordin a fost refuzat . Cand formulati cererea de executare solicitati executarea atat a firmei, cat si a avalistului - persoana fizica.
Va multumesc pentru raspuns, insa pe mine ma intereseaza sa stiu daca mai pot executa Avalistul avand in vedere situatia pe care am descris-o mai sus? (numele acestuia nu mai apare integral, asa cum este in buletin, insa e mentionat CNP ul lui sub numele firmei pentru care a fost facuta avalizarea)
Din moment ce v-am spus sa solicitati executarea avalistului, se poate.
Multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin retras de la plata Zwigel Zwigel Am primit de la un partener de afaceri un BO avalizat in nume propriu - in calitate de administrator. L-am depus in banca spre incasare . Cum era firesc l-am ... (vezi toată discuția)
Bo la ordin avalizat woodart woodart Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru care va multumesc anticipat. Ma intereseaza sa stiu, daca mi-a fost emis un Bo la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)