avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... escrocherie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

escrocherie

In urma cu un an am lucrat teren arabil inpreuna cu un prieten avand un contract de arenda amandoi, dupa recoltare am vandut produsele la un siloz numai ca primirea banilor a fost primita de catre asociatul meu la care trebuia sa mi dea mie jumatate din suma fapt care a si facut plata in contul meu numai ca virandumi banii prin banca a scris pe ordinul de plata imprumut , acum ma trezesc cu executor ca acei bani mi ia imprumutat si ca trebuie sa-i dau inapoi , cum pot sa mi arat vinovatia ? Mentionez ca am bon de cantar pe o parte din cantitatea de cereale vanduta . Ce trebuie sa fac, cum ma apar de acest escroc?
Cel mai recent răspuns: cristi3535 , utilizator 21:08, 29 Ianuarie 2013
Nu puteti fi executat silit decat in baza unui titlu executoriu care poate consta intr-o hotarare judecatoreasca sau un alt inscris care constituie titlu executoriu (ex: contract de imprumut autentificat - art. 66 din legea 36/1995 - Legea Notarilor Publici ).

Din cele relatate, inteleg ca nu a fost incheiat un astfel de contract, astfel incat nu se pune problema executarii silite in lipsa unui titlu executoriu.

Daca, totusi, ati primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, va recomand ca in termen de 15 zile de la primirea acesteia sa faceti contestatie la executare.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
nu, nu a fost incheiat niciun contract , doar cand mia trimis banii prin banca a scris pe ordinul de plata ,,imprumut,, ,,,,,,,,,,,,,,,, de fapt am primit o notificare in care imi spune sa platesc suma de 35000 lei daca nu platesc in 5 zile ma chiama in judecata.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ce vreu sa va mai intreb , pot sa i fac o plangere penala ?Dupa cum vad fostul asociat vrea bani nemunciti asta unde se incadreaza,inselaciune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerambursat. mijloace de recuperare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)