avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se impoziteaza veniturile din activitati agricole ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se impoziteaza veniturile din activitati agricole in 2013?

Buna ziua,

As dori o opinie privind impozitarea veniturilor din activitati agricole pentru persoane fizice in 2013, in conditiile OG 8/2013, in cazul in care o persoana fizica detine atat teren dat in arenda (2ha), cu retinerea impozitului pe venit la sursa si inca 1.5 (ha) pe care le lucreaza personal.

Va plati in aceste conditii impozit pe venitul agricol pentru suprafete mai mari de 2 ha, avand in vedere ca primele doua ha de teren genereaza venituri din arenda?
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
kres, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 18:58, 30 Ianuarie 2013
depinde ce cultivati pe cele 1.5 ha(spre ex. daca ar fi cereale,eu zic ca normal ar fi sa nu intrati la norma de venit avand <2 ha),pentru celelalte 2 ha fiind impozitat la sursa;ar fi dubla impozitare si nu d-voastra beneficiati de veniturile obtinute de pe cele 2 ha.Poate mai apar si alte pareri.
Hectarele date in arenda nu se pun la calcul, deoarece pt. ele platiti impozit 16 % din arenda pe care o primiti(depinde cum v-ati inteles cu arendasul, fie va opreste el 16 % din arenda ce vi se cuvine cf. ct. de arenda incheiat, fie platiti dvs si declarati prin decl. 200). Cat despre cele 1,5 ha depinde ce cultivati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)
Pfa (agricultura) trebuie sa depuna declaratia 221 ? Danicico Danicico Buna ziua, conduc evidenta la un PFA(agricultura - cultivarea cerealelor) sistem real. In urma unui control , inspectorul de la Anaf a solicitat declaratia ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)