avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara vs suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara vs suspendare CIM

Un salariat trebuie convocat la sedinta Comisiei de cercetare disciplinara prealabila, dar intre timp intra in concediu medical pana la data de 31 ianuarie, apoi adreseaza o cerere angajatorului in care solicita suspendarea CIM pentru concediu pentru cresterea copilului, incepand cu 30 ianuarie. Ce poate face comisia de cercetare in acesta situatie? mai poate trimite convocarea? Cat timp se poate suspenda cercetarea disciplinara daca salariatul ramane in concediu peste 12 luni? Respectivul a mai avut o sanctiune in noiembrie 2012.Daca nu putem finaliza cercetarea pentru noua abatere mai poate opera radierea sanctiunii anterioare?

Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 16:05, 29 Ianuarie 2013
Cercetarea se va suspenda pana la revenirea din CCC ...
Puteti sa-l sanctionati pe salariat si fara sa-l convocati insa sa-i trimiteti decizia de concediere in termen de 5 zile la adresa unde s-a nascut copilul. Daca salariatul nu doreste sa seneze scrisoarea recomandata ce contine decizia de concediere puteti sa-i rugati frumos pe doctorul ginecolog, mama sau pe copil sa o semneze.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
codulmuncii, utilizator
Sanctiunea este lovita de nulitate absoluta , in cazul mentionat de dvs.
codulmuncii a scris:

Puteti sa-l sanctionati pe salariat si fara sa-l convocati insa sa-i trimiteti decizia de concediere in termen de 5 zile la adresa unde s-a nascut copilul. Daca salariatul nu doreste sa seneze scrisoarea recomandata ce contine decizia de concediere puteti sa-i rugati frumos pe doctorul ginecolog, mama sau pe copil sa o semneze.

De unde ati luat asemenea prevederi? :-/
Angajaorul poate sa emita o decizie de concediere si fara cercetarea disciplinara prealabila deasemenea poate sa emita si decizia de concediere fara sa-i fie comunicata salariatului. Este legal atata timp cat asta doreste angajatorul.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Concediere la zi angajat in preaviz brazvan brazvan Buna ziua, Angajatul poate fi concediat la zi ptr abatere repetata , intarzierea la programul de munca fara a anunta angajatorul si fara a avea concediu ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara fara convocare? Beauty Beauty Buna ziua As dori sa stiu daca se poate face o cercetare disciplinara fara convocare......eu am fost chemata in urma cu aprox. 1 luna de zile la cercetare ... (vezi toată discuția)