avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea C.I.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea C.I.M

Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum trebuie sa procedez in cazul in care in data de 25.01.2013 mi-a incetat C.I.M cu acordul partilor dar mai am inca salarii restante de primit din noiembrie si garantia care mi-a fost oprita timp de 3 ani si 2 luni.La inchiderea punctului de lucru unde am lucrat(magazin)sa facut inventar la care nu am primit nici un rezultat ,decizia de incetare mi-au dat-o dar cind am facut cererea de restituire a garantiei pentru care am cerut si numar de inregistrare mi-au spus ca ...sa vada daca mi-o restituie pentru ca inca nu stiu cum a iesit inventarul care sa facut in 11.01.2013.Este posibil ca acesta sa fie un motiv intentionat sa nu se restituie garantia dupa ce au semnat decizia de incetare?....legal nu este ca sa se verifice prima data daca ai prejudiciat societatea si dupa aceea sa se semneze incetarea?Eu am dreptul sa fac sesizare la ITM pentru neplata salariilor restante si a garantiei daca in 07 cand este data de salariu nu imi voi primi toate drepturile salariale si dupa 15 zile de la incetare pentru restituirea garantiei?
Multumesc frumos si o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 29 Ianuarie 2013
Aveti dreptul sa faceti sesizare la ITM pentru neplata salariilor restante si a garantiei daca in data de salariu nu va veti primi toate drepturile salariale , precum si restituirea garantiei ..

Totodata, in acelasi timp, puteti promova si o actiune in instanta.

Legea nr.22/1969
Art. 16. - Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Organizatia socialista este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
....
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc frumos pentru raspuns... dar vroiam sa mai stiu daca angajatorul poate veni la aceasta data dupa incheierea contractului sa spuna ca a fost minus in gestiune si sa refuze sa imi restituie garantia...
Da, poate veni cu asa ceva .... angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului se poate face intr-un termen de 3 ani de la data constatarii prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie ContSters377538 ContSters377538 pe data de 2 martie a incetat cim ! tot atunci am depus cererea de restituire a garantiei catre directorul firmei! in cat timp trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de gestiune nicol-dd nicol-dd Lucrez la RATB din anul 2003 si timp de 3 ani am fost controlor de bilete.Cand m-am angajat, cam timp de un an mi s-a oprit din salariu o suma ca garantie de ... (vezi toată discuția)