avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Program de contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Program de contabilitate

Am preluat datele din balanta anului 2012.Am creat conturile analitice atat la ct.401 cat si la ct.411, insa in momentul introducerii soldurilor acestor conturi in balanta aceste sume imi apar ca sume negative.Sfatuiti-ma va rog cum pot scapa de acest "minus".
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: wanconsult , utilizator 17:11, 30 Ianuarie 2013
Buna seara,

Verificati daca conturile analitice la 411 sunt setate ca si conturi de activ, respectiv de pasiv pentru cele de la 401. Aceasta ar putea fi o posibila explicatie.

O alta explicatie ar fi la introducerea facturilor pentru sumele aflate in sold, sa nu fi generat cumva note contabile in balanta nou preluata. Facturile din sold se introduc la data la care au fost generate, fara a genera note contabile.

Verificati deasemenea in meniul de preluare daca ati folosit coloanele corespunzatoare.

Numai bine
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)