avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

sunt o societate cu tva la incasare si am comert cu amanuntul.in ce priveste noua reglementare privind tva la incasare ,de ce nu imi pot deduce tva de la furnizorii care au ramas pe sistemul vechi de incasare,deoarece ei isi platesc tva aferent lunii in curs.eu ca magazin alimentar ,lucrand la termen cu furnizorii de cel putin 30 zile,voi avea tva de plata aferent lunii ianuarie de 250-300 milioane .De unde sa achit acest bani ?
Cel mai recent răspuns: eu1961 , utilizator 18:16, 18 Februarie 2013
Dvs. va deduceti TVA-ul aferent unei facturi de achizitie in momentul in care platiti acea factura catre furnizor.
Am aceeasi problema cu elena1962 si intrebarea mea este unde este reglementat acest lucru deoarece in normele de la art145 care precizeaza cum se face deducerea se spune ca prevederile art 145 se aplica numai pentru furnizorul care aplica sistemul de TVA la incasare.
Totodata la alin 1 din acelasi art se prevede ca dreptul de deducere ia nastere in momentul exigibilitatii taxei, ori pentru furnizorul care nu aplica TVA la incasare exigibilitatea taxei intervine in momentul cand are loc faptul generator (cand se intocmeste factura). In aceste conditii statul isi incaseaza TVA-ul in momentul cand furnizorul a facturat si in cazul in care pe mine nu ma lasa sa deduc taxa atunci a vad ca pe o penalizare. In concluzie in loc sa ne ajute aceasta lege suntem cateva sute de mii de firme penalizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva normal si tva la incasare antonia_m09 antonia_m09 Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare. In aceste conditii, in cazul achizitiilor de ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)