Buna ziua , sunt in pensie de boala ,am diabet, si am o mica problema cu casa de pensi din Sighet . In urma cu 2 ani am avut niste amenzi pe care nu l-eam putut plati ,au ajuns la finante si la banca unde mi se depune pensia ,problema e ca casa de pensi Sighet i-mi oprste 50% si banca BCR inca 30% eu nu mai am nici pentru medicamente,contul bancar este blocat ,cand ma duc sa ridic bani trbe sunat la bucuresti sa deblocheze contul ,si din 516 lei mai pot ridica 160 lei ,nu mai stiu ce sa fac ,nu sunt contr ca trebuie sa platesc amenzile dar eu nu mai am din ce trai daca mi se opreste 80% din pensie ,am fost la casa de pensi si am spus cele mentionate mai sus, mi-au spus ca ei au voie sa opreasca 50% din pensie si pe ei nui intereseaza ca finantele au trimis si la banca poprire de 30% ,am fost si la banca ,m-au trimis la finante sa retraga poprirea ,am fost la finante cu cuponul de pensie si extrasul de la banca si le-am aratat ca mi-se opreste 80% din pensie si nu-mi pot scoate nici medicamentele ,mi-sa spus sa ma duc la casa de pensi . Va rog ajutatima in aceasta problema ,ce este de facut ca banca sa nu imi mai retina ?.
Domnule, banca va retine legal 30%. Casa de pensii nu inteleg eu de ce va retine 50% ???? Trebuie neaparat sa va adresati finantelor sa ridice una din popriri, aveti doua popriri asupra pensiei pt aceeasi datorie....sau cel putin asa am inteles eu. Deci, daca am inteles bine si e asa cum am spus, facand dovada ca in acel cont va este virata pensia, una din cele doua popriri trebuie ridicata. Plus ca repet, nu inteleg de ce Casa de pensii retine 50%, poate am inteles gresit sau imi scapa ceva.
Dvs adresati-va finantelor si cereti sa rezolve problema. Cel mai simplu, ar fi o adresa catre banca din partea lor prin care - atentie! - nu sa se ridice poprirea de pe cont, ci sa vi se elibereze sumele rezultate din pensie, avand in vedere ca deja va este poprita.