In urma cu 3 ani de zile ,tatal meu a preluat asociata de locatari a blocului in care locuim . A fost preluata in prealabil de la un vecin care nu a predato cu nici un registru contabil sau bilant ,balanta ,stampila etc.. adica fara nici o forma legala , doar un proces verbal de mana intre el si tatal meu cu ultimele incasari si cateva chitante + aproximativ 2000 lei cash. Ulterior tatal meu a cerut contabilului blocului bilantul ,balanta si registrul de casa ,insa nu exista decat bilantul anual, din care a reiesit ca in perioada in care vecinul meu a gestionat scara avea o lipsa in gestiune care se reflecta acum in activitatea financiara a tatalui meu. Neavand registru de casa si balanta nu putem dovedi lipsurile faptice a banilor nicicum. El incearca sa se disculpe insa dupa o scurta analiza a documentelor/chitantelor din perioada in care el a fost administrator reiese ca si-a luat salariile de administrator insa nu si le-a scos din cheltuile contabile ,deci nu a facut nici un document contabil din care sa reiasa platile catre el. Domnul doreste sa inregistreze acum dupa 5 ani de zile anumite facturi fiscale pe care le-a achitat el insa nu le-a inregistrat in activitatea contabila.EXISTA ACEASTA POSIBILITATE? Tatal meu a gestionat activitatea blocului fara a avea lipsuri, si cu toate bonurile si chitantele la zi ele fiind inregistrate la timp in activitatea contabila a firmei asta de cand a preluat asociatia si pana acum. CE E DE FACUT? cum putem dovedi nevinovatia tatalui meu? pentru ca si acest domn a spus intr-un moment de adevar ca a preluat si el la randul sau asociatia cu lipsuri de 6000lei de la primul administrator .
SUNTEM IN IMPAS nu stim de unde sa incepem si cum sa terminam.
astept ajutorul dumneavoastra daca binevoiti !
Daca a preluat asociatia in conditiile prezentate de Dvs., tatal nu prea are ce face. Este vinovat, imi cer scuze pentru afirmatia facuta. Acum va trebui sa ceara o expertiza contabila. Care sa demonstreze daca erau bani lipsa din Asociatie la momentul preluarii de catre dansul. Cum o Asociatie de proprietari sa nu aiba registru de casa?
Tatal dvs detine atestat pentru prestarea activitatii de administrator de imobile?
Tatal dvs a facut eroarea sa preia documentatia asociatiei de proprietari fara a solicita raport de activitatea din partea cenzorului/comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari
Este dificil ,in situatia inexistentei de registre a reface activitatea financiar contabila pentru o perioada anterioara de 5 ani
In situatia in care eventual se pot obtine declaratii ale persoanelor care au prestat responsabilitatea si activitatea de administrator de imobil,se impune efectuarea de expertiza financiar contabila pe perioade distincte de timp aferente activitatii fiecarei persoane in parte
Va multumesc pentru raspuns. Da tatal meu are atestat de administrator , dar preluand de la un asa zis prieten de familie nu s-a gandit ca ar putea exista astfel de divergente. noi acum o sa incercam sa facem absolut toata activitatea contabila a asociatiei pe perioada tatalui meu . dupa care o sa il rugam pe fostul domn administrator sa isi faca si el pe perioada dansului activitatea dupa care o vom confrunta . oare e bine? :) Va multumesc anticipat
Va multumesc pentru raspuns. Pur si simplu nu avea registru de casa , iar preluarea s-a facut in graba tatal meu mergand mai mult pe incredere acest domn fiind prieten de familie :) Stiu ca se face vinovat tatal meu de neglijenta dar vom incerca cumva sa dovedim faptul ca pe perioada sa nu s-au sustras bani :) . Stima!
Indiferent in situatii in care se gestioneaza fonduri financiare apartinand proprietarilor nu se merge pe intelegere
In intreaga perioada supusa discutiei,asociatia de proprietari nu a avut cenzor/comisie de cenzori ?
Cine a vizat lunar pentru legalitate documentele asociatiei de proprietari?
Care este situatia platilor catre furnizorii de servicii?