avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare functie administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare functie administrator

As dori sa stiu daca pot solicita primariei un audit, pentru a fi siguri ca nu exista nici un" pericol" la preluarea gestiunii asociatiei?
:worthy:
Mai sigur si eficient puteti solicita cenzorului/comisiei de cenzori un raport asupra activitatii financiar contabile a asociatiei de proprietari
Puteti solicita un control de la primaria de sector pentru a verifica corectitudinea inregistrarilor.
Va puteti adresa directiei de control a Asociatiilor de proprietari in cadrul primariei in raza careia se afla Asociatia.
Conform Legii 230/2007, primaria are obligatia sa efectueze control financiar la solicitarea unui/mai multor membri ai asociatiei.
De asemenea puteti apela la serviciile unui cenzor/expert contabil, din exterior pentru a fi sigur de corectitudinea operatiilor intocmite pana in acel moment.
Vreti sa preluati functia de administrator al unui condominiu si nu stiti daca este un pericol???
atancoc a scris:

As dori sa stiu daca pot solicita primariei un audit, pentru a fi siguri ca nu exista nici un" pericol" la preluarea gestiunii asociatiei?
:worthy:

Da, puteti solicita. Dar nimeni din primarie nu va aproba solicitarea dumneavoastra.

Buna seara!
Primaria nu sa deranjat nici cand a fost solicitata in situatii in care s-a facut sesizare clara, cu expertiza contabila dovedita de catre asociatie, sistare furnizare apa si caldura.
Chiar nu va intereseaza situatia de pana in momentul in care preluati dvs.
La preluare este suficient sa cereti: situatie activ si pasiv detaliata (ce bani are asociatia si unde se afla ei) in facturi platite si nerecuperate inca, restantieri etc., fise furnizori la zi,extras de cont banca, sold registru casa. Concret plapabil: banii care ii detine asociatia si care trebuie sa reiasa din sold registre(fd. rulment, reparatii, fd. speciale etc.) si unde se afla ei: in facturi platite si nerecuperate inca, restantieri. Sper sa va fie de folos.
Cu stima,
Maria Popescu

Alte discuții în legătură

Predare gestiune fara acte verificate de cenzor giv giv Buna ziua. Devin din ce în ce mai activ în aceste arii ale forumului. Avem o speța detaliata ... (vezi toată discuția)
Administrator fara contract de munca. george89 george89 Buna ziua. V-as ruga sa ma ajuta-ti intr-o problema destul de interesanta si incalcita in acelasi timp. Pe scurt am o ruda care in anul 2000 a preluat functia ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Am fost numita Presedinte al unei Asociatii de Proprietari si am gasit urmatoarea situatie: - nu exista de multi ani un Presedinte al Asociatiei, de ... (vezi toată discuția)