buna ziua.tatal meu a decedat in urma cu peste 20 de ani.am dezbatut mostenirea si fratele meu a renuntat la partea lui in favoarea mamei.mama a decedat in urma cu 7 ani dar nu am dezbatut mostenirea,casa ramanand nelocuita.d na notar de la adresa parintilor i mi spune ca trebuie sa dezbat 2 mosteniri pentru casa si terenul aferent casei pe partea mamei.cum eu nu am o relatie frateasca cu fratele meu(nu vorbeste cu mine)ce trebuie sa fac:sa merg la notar sau sa merg la tribunal sa deschid un proces.eu m am ocupat de inmormantare,pomeni,impozitul pt casa il platesc dar nu benefeciz de nimic de 7 ani.va rog sa mi spuneti ce i mai bine sa fac:sa merg la notar sau sa merg la judecatorie si aproximativ cat ma costa pentru aceasta casa care i la tara si se degradeaza de 7 ani nefiin locuita.multumesc frumos!o zi buna!
trebuie sa se dezbata succesiunea dupa mama dv, unde dv si fratele aveti vocatie la mostenire. Daca nu va intelegeti cu fratele dv, va trebui sa sesizati instanta de judecata cu o cerere de succesiune si partaj. Costurile constau in taxa de timbru si eventual onorariu avocat, prima calculandu-se ca procent din valoarea terenului plus o suma fixa pentru fiecare mostenitor in parte(depinde cum se formuleaza petitele).
Masa succesorala
monica_ka
Pe un pamant aflat pe numele tatei s-a construit o casa in 1995, casa construita pe numele mamei. Mentionez ca tatal e decedat si suntem 7 frati - frati care ... (vezi toată discuția)