avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PLATA RATA DE CATRE ASOCIAT PTR. CREDIT FACUT DE ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PLATA RATA DE CATRE ASOCIAT PTR. CREDIT FACUT DE SOCIETATE

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o chitanta din care reiese ca s-a platit suma de
10000 lei pentru societatea care are un credit, dar banii vin de la asociatul societatii(50%), nu din incasari. Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac inregistrarile in contabilitate in acest caz. Va rog mult sa ma ajutati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nacl , utilizator 11:12, 11 Februarie 2013
Buna ziua! Asociatul a platit la banca suma de 10000 lei,reprezentand rata credit? Sau urmeaza sa imprumute societatea pentru ca aceasta sa achite creditul?
Da reprezentind rata creditului facut de societate, asociatul a platit din buzunar cu chitanta 10000 lei, credeam ca am fost destul de explicita se pare ca nu ma poate ajuta nimeni cu inragistrari si o solutie in cazul acesta. Multumesc!
Stimata doamna. Pentru a va putea ajuta avem nevoie de toate detaliile.
Eu o sa va prezint pe scurt doua variante. Cand o sa prezentati situatia completa, o sa detaliez.
1.Intocmiti o dispozitie de plata 461=5311
2. Asociatul imprumuta firma 5311=455

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot inchide soldul respectiv? iuli-ana iuli-ana in urma controlului avut ni s-a sugerat sa vindem barca pe care o detinem (era folosita de patron pt. protocol) problema mea este ca valoarea ei este de ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Creditare firma scorus69 scorus69 Buna ziua am urmatoarea situatie : o firma nou infiintata cumpara marfuri in luna mai timp de 10 zile cam 15000 lei pe zi in valoare totala de 150000 lei ... (vezi toată discuția)