Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o chitanta din care reiese ca s-a platit suma de
10000 lei pentru societatea care are un credit, dar banii vin de la asociatul societatii(50%), nu din incasari. Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac inregistrarile in contabilitate in acest caz. Va rog mult sa ma ajutati?
Multumesc!
Buna ziua! Asociatul a platit la banca suma de 10000 lei,reprezentand rata credit? Sau urmeaza sa imprumute societatea pentru ca aceasta sa achite creditul?
Da reprezentind rata creditului facut de societate, asociatul a platit din buzunar cu chitanta 10000 lei, credeam ca am fost destul de explicita se pare ca nu ma poate ajuta nimeni cu inragistrari si o solutie in cazul acesta. Multumesc!
Stimata doamna. Pentru a va putea ajuta avem nevoie de toate detaliile.
Eu o sa va prezint pe scurt doua variante. Cand o sa prezentati situatia completa, o sa detaliez.
1.Intocmiti o dispozitie de plata 461=5311
2. Asociatul imprumuta firma 5311=455
Creditare firma
JENIFER
Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Creditare firma
scorus69
Buna ziua
am urmatoarea situatie : o firma nou infiintata cumpara marfuri in luna mai timp de 10 zile cam 15000 lei pe zi in valoare totala de 150000 lei ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.