avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat timp este valabila sanctiunea data in urma unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat timp este valabila sanctiunea data in urma unei cercetari disciplinare

Buna ziua ,

In luna august am fost cercetat disciplinar pe nedrept pentru neindeplinirea unor atributiuni. Nu am avut nici o vina in dar totusi "de control" am primit un avertisment scris.

In cursul acestei luni am observat ca am facut o greseala din neatentie pentru care imi asum raspunderea .

Intrebarea mea este cat timp este valabil avertismentul primit in luna august ?

Intreb acest lucru deoarece in cazul nefericit in care se va ajunge la o cercetare disciplinara pentru eroarea din aceasta luna as vrea sa stiu daca eventuala sanctiune din trecut mai este valabila ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 30 Ianuarie 2013
Sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen. Radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.

Radierea poate interveni pentru toate sanctiunile disciplinare, cu exceptia sanctiunii disciplinare constand in desfacerea disciplinara a contractului individual de munca prevazuta de art. 248 alin. (1) lit. e) din Codul muncii , republicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ma puteti ajuta si pe mine cu o clarificare la paragraful ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine cu o clarificare la paragraful de mai jos: – Reabilitarea disciplinară Sancțiunile disciplinare se radiază ... (vezi toată discuția)
Avertismente / sanctiuni acordate angajatilor DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, In conditiile in care un angajat are un comportament inadecvat la locul de munca, el trebuie avertizat / penalizat. Care sunt avertismentele / ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris la job chlcristian chlcristian dupa cat timp se prescrie un avertisment scris la job? (vezi toată discuția)