avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina vanduta fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina vanduta fara acte

Buna ziua,
va solicit sfatul in urmatoarea speta: am vandut o masina acum 7 ani, valoarea ei era mica si nu am facut acte; am predat masina si am incasat banii.
problema este ca platesc impozit pentru aceasta masina; am incercat sa dau de respectul cumparator dar am inteles ca este plecat la munca in alta tara;
ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:49, 30 Ianuarie 2013
Atata timp cat nu ati radiat masina de pe dvs si nu a fost inmatriculata pe noul proprietar, o sa tot platiti impozitul. Trebuie sa luati legatura cu proprietarul si sa faceti actele.
cred ca il pot da in judecata pentru ca potrit codului rutier cumparatorul era obligat sa faca actele in termen de trei luni, ceea ce nu a facut; in caz contrar daca este prins in trafic i se ia talonul, dar cine stie pe unde zace masina si nici nu circula cu ea.
Nu aveti ce sa reclamati intrucat va aflati in culpa. Timp de 7 ani ? Singura optiune luati legatura cu persoana respectiva in vederea perfectarii contractului.
Il puteti actiona in judecata , actiune in constatare, urmand ca instanta sa constate pe baza probatoriilor ce vor fi administrate in cauza ca a avut loc o vanzare-cumparare.

Problema este ca trebuie sa faceti dovada, in mod normal cu inscrisuri/interogatoriul paratului, etc, actiunea trebuie sa fie intemeiata .

Dupa pronuntarea instantei cu sentinta civila legalizata va deplasati la DITL si radiati auto de la rolul fiscal.

Alta cale mai usoara ar fi sa faceti actele cu actualul cumparator, dar inteleg ca nu il gasiti.
va multumesc foarte mult tuturor

Alte discuții în legătură

Actiune pentru radierea unui autoturism nicoleta74 nicoleta74 Buna seara! Am o problema pe care, in acest moment, nu vad cum sa o rezolv. Concret, am vandut in luna mai 2008 un autoturism, am incheiat contract de v-c si ... (vezi toată discuția)
Anulare asigurare adno adno Buna ziua! Am cumparat o masina de la o persoana ce are o firma si detine m-ai multe masini este inregistrata in Bulgaria pe talon este un alt nume iar cand ... (vezi toată discuția)
Impunere auto taxe si impozite dancluj dancluj In 19.01.2015 s-a vindut un autoturism VW de catre proprietar(din jud.Prahova),masina a fost scoasa de la primarie(banuiesc ca pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)