avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probele video -audio
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probele video -audio

Buna ziua,
As dori sa va intreb, daca probele video-audio fara acordul persoanei pot fi folosite intr-un proces de hartuire sau pentru lezarea unui drept , in instanta.
Va multumesc
nu cred ca existe probe audio-video cu acceptul persoanei...

ca doar nu ar mai face nimeni amenintari daca l-ai atentionat deja ca este inregistrat...
sunt de acord cu dumneavoastra, insa aici nu era vorba de amenintari, era vorba de probe pentru instanta, persoana nu a fost avertizata ca este inregistrata ci doar crede ca a fost inregistrata
intrebarea este buna. insa nu prea exista inregistrare audio-video "cu acceptul persoanei"...

importanta ar fi aici insa parerea unui avocat
Probele nu au o valoare dinainte stabilita,organul de urmarire penala sau instanta de judecata le vor aprecia in urma coroborarii cu toate probele administrate.Este adevarat ca mijloacele de proba obtinute in mod ilegal nu pot fi folosite in procesul penal,astfel legiuitorul incearca sa previna eventuale abuzuri ale persoanelor care efectueaza inregistrari in alt scop decat cel de probare al unor fapte in fata justitiei.
Dar in situatia in care aceste inregistrari sant folosite exclusiv pentru probarea unei infractiuni si in scopul aflarii adevarului ele ar putea fi admise fiind justificate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba audio intr-un proces radujit radujit Am si eu o intrebare: proba audio intr-un proces (fie penal fie de dreptul muncii) se poate admite ca si proba in instanta? Exista anumite conditii pe care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio ContSters101235 ContSters101235 Buna ziua. Stiu ca inregistrarile audio nu sunt admise ca probe in instanta. Intrebarea mea este: S-ar putea folosi aceste inregistrari in cursul anchetei ... (vezi toată discuția)
Modalitati de dovedire a faptelor? Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Stim cu totii despre cazurile de abuz de incredere sau de situatii in care nu poti dovedi faptele cu inscrisuri sau martori. Astfel se ajunge la ... (vezi toată discuția)