avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salarii vs. salariu minim garantat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salarii vs. salariu minim garantat

Buna ziua.

Eu tot nu sunt lamurita cu textul HG-urilor anuale privind stabilirea salariului minim garanta in plata. De ex,
"ART. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata...".
Deci, daca x are 700 lei salariu de incadrare si 56 lei spor vechime, intra sau nu sub incidenta HG? Trebuie sa-i aduc incadrarea la 750 + spor vechime?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 31 Ianuarie 2013
Parerea mea este ca trebuie adus salariul la nivelul lui 750 lei si apoi aplicat sporul de vechime.
Multumesc inca o data :)

Asa as crede si eu, doar ca, automat, se schimba nivelul vechimii. Or, pentru modificarea vechimii conditia de baza e sa treci intr-o alta transa, ca urmare a vechimii acumulate. Si nu-i deloc vorba de indeplinirea acestei conditii :(

Intrebare: cum primitii fluturasii de salarizare? Cu o singura cifra, ca salariu brut, ori defalcat pe elementele salariale care compun salariul brut?
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Taisa, utilizator
In practica, am vazut cu o singura cifra, ca salariu brut ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim mcm83 mcm83 Buna ziua! Cum se calculeaza salariul minim pe economie? De ex: la cei 800 lei se adauga sporul de vechime sau cei 800 lei cuprind deja acest spor? (vezi toată discuția)
Salariu de baza minim brut 2013 sergiu_vlad87 sergiu_vlad87 Incepand cu 01.02.2013, pentru personalul bugetar, salariul de baza (salariu incadrare+vechime) sau salariul de incadreare se mareste la 750? In HG 23/2013, ... (vezi toată discuția)
Salariul minim in sanatate ? badocSDH10 badocSDH10 Legea Cadru nr. 284 din 28 dec. 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice la cap. II, art. 11 (4) prevede \"La data intrarii ... (vezi toată discuția)