Legea Cadru nr. 284 din 28 dec. 2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice la cap. II, art. 11 (4) prevede "La data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea de referinta este de 600 lei", deci pentru bugetari nu este de 670.
Avand in vedere ca sunt bugetara (sanatate), valoarea de referinta se mareste la 700 si pentru noi, sau numai cu cei "30 lei" =D> MINUNATI !!!! ????
Salariul minim pe economie este de 700 lei brut lunar indiferent de sectorul de activitate , bugetar sau privat ... in acest sens :
HG nr.1225/2011, art. 2. – Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.
Multumesc de raspuns !
Sunt bugerara, dar din pacate la noi in institutie se aplica conform legii 284 / 2010 ! Am fost la sef serviciu RUNOS si mi-a pus aceasta lege in fata, de aceea am intrebat pe acest site, pentru ca am vazut concret ca salariul nu putea fi sub 700 lei, dar se pare ca suntem "stat in stat".
Multumesc inca o data !
Spor la treaba.
Chiar daca este aplicabila, dar nu in totalitate, acea lege , HG mentionat mai sus are prioritate , intrucat: art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei;
....
art.3 din HG nr.1225/2011:
(1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
...
Atentie insa ca potrivit HG nr.23/2013 :
art. 1(1) , incepand cu data de 1 februarie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 750 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentant 4,44 lei/ora.
art. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.
Hg 871/2013
mancipri
Avand in vedere HG 871/2013 , in cazul bugetarilor, care este punctul 1 de salarizare si ce coeficienti de ierarhizare se aplica in 2014 ? (vezi toată discuția)