avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare activitate PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare activitate PFA

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de functionarea unui PFA.....
Am deschis un PFA si sunt interesata daca as putea sa ii suspend activitatea pana in momentul in care voi avea efectiv de lucru.....mai exact ma intereseaza daca pot obtine o suspendare a platii taxalor (catre casa de pensii si cas)pe perioada de inactivitate?,
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: paumaria , utilizator 20:39, 6 Februarie 2013
Intai trebuie sa nu ai datorii la stat pentr PFA ( impozit, cas ,cassanatate), cred ca acum peste tot evidentele datoriilor au trecut deja la ANAF.Treci pe acolo si intreaba ce datorii ai.Daca ai , le platesti ca altfel cresc penalizarile, daca nu ai te duci la Registru Comertului spui ce vrei si primesti un formular de cere de suspendare a activitatii.Dupa ce iei dovada (peste cateva zile) o duci la finante sa te inregistreza. La casa de pensii nu platesti daca nu ai activitate nici acum, si daca o suspenzi nu platesti niciunde.
Va multumesc foarte mult pentru informatii, imi sunt de mare ajutor!!!
Buna ziua....in legatura cu intrebarea de mai sus,in legatura cu formularul.
Se numeste : cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscala?
Multumesc
Nu stiu la ce te referi. cris_myc intreba de suspendarea PFA pana cand incepe sa lucreze !
E cere de suspendare activitate. Certificat fiscal se elibereaza la finante.Nu are legatura.
deci prietena mea ceea mai buna vrea sa sisteze PFA.si a intrebat si ea detalii.din pacate au trimis-o la 5 ghisee diferite,din ghiseu in ghiseu,iau dat o foaie care numeste:cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscala,nici decum ce spunetii dvs mai sus..eu vb in numele ei,ea nu are timp sa intre pe net,etc

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa GOG STELIAN GOG STELIAN La inchiderea PFA este obligatoriu plata impozitelor catre finante sau acestea se pot plati si dupa inchidere (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru depunere declaratii, plati etc. moa_gabor moa_gabor Buna ziua, O cunostinta si-a infintat un PFA in regim de norma, dat fiind natura domeniului de activitate are multe deplasari. Astfel am urmatoaa ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 100 la o firma nou infiinata fara activitate mariusnasta mariusnasta Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. O firma nou infiintata,care nu are inca activitate,am inteles ca trebuie sa depuna declaratia 100 ... (vezi toată discuția)