avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INCHIDERE PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INCHIDERE PFA

La inchiderea PFA este obligatoriu plata impozitelor catre finante sau acestea se pot plati si dupa inchidere
Cel mai recent răspuns: Traduceri10 , Traducator autorizat 16:24, 28 Noiembrie 2011
Nu este obligatoriu. Eu am inchis in iulie 2010, la Reg Comertului iti trebuie actele PFA in original, CI si plata unei taxe de 15RON de radiere PFA. Am ridicat Actul de radiere dupa 2 zile si am mers la Adm fin unde am depus decl 220 cu estimatul recalculat pe 2010. Urmeaza acum sa depun 200 pana pe 15 mai.
Teoretic iti trebuie certificat fiscal ca sa radiezi/suspenzi PFA-ul. Practic se poate si fara. Se pot plati si dupa fara probleme.
Pentru PFA, II sau IF nu este temei legal ca la radiere sa prezinte certificat fiscal. Practica nu este unitara la toate registrele din tara. Daca sunt datorii dupa radiere catre stat, ANAF-ul le ,,transfera" oricum pe fostul titular al entitatii radiate.
Am si eu o intrebare, va rog, ce trebuie depus la ANAF atunci cand inchizi PFA? Trebuie depuse registrele, sau doar cerere, declaratia venitului realizat si altele asemenea? Merci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa prest prest Buna ziua. Pentru a inchide un PFA se depune la ANAF declaratia 200 pt.anul 2017 si se plateste impozitul final aferent anului 2017? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Radiere pfa dupa primirea deciziei de impunere. cflorin24 cflorin24 Pentru PFA, impozitare sistem real, am depus deja decl. 200 pentru venit realizat in anul 2013. Am inteles ca baza pentru calculul impozitului privind plati ... (vezi toată discuția)