avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... explicatia expresiei cade în pretenþii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

explicatia expresiei cade în pretenþii

Care este întelesul juridic al expresiei CADE ÎN PRETENTII la o acţiune în pretenţii când la sfârşitul procesului suma care a fost cerută de creditor în cererea de judecată nu mai corespunde cu cea solicitată de el(este mai mare ca urmare a măririi pretenţiilor acestuia.) la sfârşitul procesului.Creditorul ţi-a mărit pretenţiile ca urmare a expertizei cerute de debitor. Cine suportă cheltuielile de judecată în acest caz dacă a fost făcută şi o expertiză judiciară?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:38, 3 Februarie 2013
partea care cade in pretentii este partea impotriva careia s-a pronuntat o hotarare (cel care a pierdut), el fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata.
Toate cheltuielile solicitate de catre partea care le-a efectuat (in speta, reclamantul) si acordate de catre instanta le va suporta partea care cade in pretentii (cel care pierde procesul), in speta de fata, debitorul. Expertiza este un mijloc de proba iar coroborat cu celelalte probe administrate in cauza, formeaza convingerea instantei asupra situatie de fapt si de drept. Astfel, creditorul are aceasta posibilitate, de a-si mari catimea obiectului cererii, daca raportul de expertiza a reliefat acest aspect. Aveti cale de atac, uzitati de ea, daca sunteti dumneavoastra cea care a pierdut procesul. Cu stima.
Eu sunt debitoarea.Procesul nu l-am pierdut dar după cum decurg lucrurile voi pierde în sensul că eu recunosc că am o datorie dar nu şi mărirea ei.Expertiza este făcută pe o perioadă mai mare decât prevede cererea de chemare în judecată iar după depunerea expertizei creditoarea şi-a mărit pretenţiile folosindu-se de rezultatul expertizei cerute de mine.
Toate cheltuielile le suporta cine pierde procesul inclusiv costul expertizei.
la expertiza se pot face obiectiuni, ati facut?
daca atacati hotararea se poate cere o noua expertiza, dar costa

din moment ce tot o sa datorati cheltuieli de judecata, macar sa nu platiti sume inutile...

poate casare cu rejudecare
personal sunt dezamagit de calitatea unor avocati.
in general doar putini sunt buni.
e foarte dificil sa spui ca cineva este bun pt ca totul se bazeaza pe incredere, pe abilitatea clientului, pe stiinta avocatului, pe buna lui credinta... chiar si cel mai bun avocat are asigurare de malpraxis, tocmai pentru ca si ar putea gresi macar o data..exceptional

Alte discuții în legătură

Restante la plata marianjumara09 marianjumara09 Pentru certificarea corectitudinii calculelor privind repartizarea cheltuielilor lunare, instanta de judecata, a cerut atat reclamantului cat si paratului sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pentru divort si pentru partaj ! soata soata Cheltuielile de judecata in cazul procesului de divort si de partaj pot fi cerute de catre o parte , in ce situatii ??? (vezi toată discuția)