avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la plata

Pentru certificarea corectitudinii calculelor privind repartizarea cheltuielilor lunare, instanta de judecata, a cerut atat reclamantului cat si paratului sa plateasca in mod egal, un expert contabil. Am comentat decizia si am fost informati ca daca nu acceptam plata expertizei care ne revine, atunci cererea noastra va fi respinsa.
Surpriaza!
Aceasi instanta de judecata, in alt dosar, ne inpune, sub sanctiunea anularii actiunii noastre, sa platim in tatalitate un expert contabil desemnat care sa certifice veridicitatea pretentiilor formulate.
Partea parata nu a cerut expertiza contabila.
Ce putem face in aceasta ultima situatie, deoarece in prima relatata am platit jumatate din cota repartizata si cu toate acestea,am primit un nou termen, pentru refacerea raportului de expertiza,la cererea paratei in pofida faptului ca expertiza contabila a respectat cerinta instantei de judecata si parata nu a avut alta obiectiuni atunci cand a fost incheiat procesul verbal.
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 17:50, 21 Februarie 2017
Buna seara,
Cine a solicitat expertiza? Cine-i reclamant si cine-i parat?
Expetiza a fost ceruta de judecator.
Reclamant este Asociatia de proprietari iar reclamat este un proprietar care vrea scape de datorii invocand prescriptia.

Apelati la serviciile unui avocat pentru ca altfel nu va descurcati.
Din cate stiu, chestia cu solicitarea unei expertize - o achita cel care "comanda" si numai in cazul in care acesta castiga procesul, poate solicita si achitarea costului expertizei, precum si a altor chelt. de judecata.
Din ce aratati dvs. si aici si in celalat topic (nu mai trebuia deschis un al doi-lea topic), instanta va cam "lucreaza" si nu stiu motivul. Un avocat s-ar descurca mai bine, insa nu totdeauna. Si noi am avut un proces si am pierdut "cu dreptatea in mana", insa am facut recurs si ni s-a dat castig de cauza. Nu va spun cat de greu ne-a fost!
Succes!
Pretentia instantei pentru realizarea expertizei financiar contabile este temeinica si legala,fiind unica proba pe care instanta sa isi intemeieze solutia
Este o diferenta semnificativa intre temeinicia si legalitatea impunerii sumelor si interventia termenului de prescriptie
Termenul de prescriptie opereaza inclusiv in cazul sumelor legal calculate,pentru care insa creditorul=asociatie-in termen legal nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Proces cu asoc: asistare/participare la expertiza contabila judiciara fbogdan fbogdan Litigiu cu Asoc. Propr, eu sunt parat. S-a admis expertiza contabila. Avocatul meu spune ca nu are baza legala ca sa ceara instantei sa admita ca eu (parat) sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica - obiectiuni? lovistean lovistean Buna ziua, In procesul de judecare pentru obtinerea/recunoasterea unui drept de servitute s-a dispus, de catre instanta, efectuarea unei expetize tehnice ... (vezi toată discuția)