avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... explicatia expresiei cade în pretenþii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

explicatia expresiei cade în pretenþii

Care este întelesul juridic al expresiei CADE ÎN PRETENTII la o acţiune în pretenţii când la sfârşitul procesului suma care a fost cerută de creditor în cererea de judecată nu mai corespunde cu cea solicitată de el(este mai mare ca urmare a măririi pretenţiilor acestuia.) la sfârşitul procesului.Creditorul ţi-a mărit pretenţiile ca urmare a expertizei cerute de debitor. Cine suportă cheltuielile de judecată în acest caz dacă a fost făcută şi o expertiză judiciară?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:38, 3 Februarie 2013
Tineti cont ca sumele stabilite de expertiza le datorati oricum, chiar daca nu se incadreaza in perioada la care s-a referit creditorul.
Presupun ca e vorba de o expertiza de la termenul initial din actiune, pana la zi.
Daca nu s-ar proceda asa creditorul ar trebui sa deschida proces pe perioada pana la data deschiderii actiunii, dupa ce il castiga, debitorul mai are alte sume de plata, acumulate pe durata procesului, deci creditorul trebuie sa deschida un alt proces, alte cheltuieli, s.a.m.d.

E mai simplu sa se rezolve totul cu un singur proces si pentru creditor, care isi recupereaza banii mai repede si pentru creditor, ca nu plateste decat cheltuielile cu un singur proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata marianjumara09 marianjumara09 Pentru certificarea corectitudinii calculelor privind repartizarea cheltuielilor lunare, instanta de judecata, a cerut atat reclamantului cat si paratului sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pentru divort si pentru partaj ! soata soata Cheltuielile de judecata in cazul procesului de divort si de partaj pot fi cerute de catre o parte , in ce situatii ??? (vezi toată discuția)