avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul angajatorului de a aproba incetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul angajatorului de a aproba incetarea contractului de munca

Buna seara,

Ma confrunt si eu cu o situatie si doresc cateva sfaturi. Din cauza stresului de la munca am intrat in depresie. Conditiile rele de la munca mi-au pus sanatatea in pericol de doua ori in acelasi timp, am facut pneumonie interstitiala si am stat in medical 16 zile. In ultima zi de concediu medical m-am dus si i-am cerut angajatorului sa-mi aprobe incetarea contractului conform art.55 lit.b si n-a fost de acord. Fiind sub influenta tratamentului pentru depresie, m-a vazut mai slaba si m-a pus sa scriu in dublu exemplar demisia cu preaviz de 20 de zile. Ulterior am revenit intr-un moment de luciditate si-am lasat o cerere de incetare a contractului conform art.55 lit b chiar daca ei au zis ca n-o vor lua in considerare. In momentul de fata acesta detine ambele cereri semnate de mine. Problema e ca atat de tare ma afecteaza locul de munca incat nu as mai suporta sa stau la preaviz. Progresul pe care incep sa-l fac privind starea mea de sanatate, s-ar transforma in regres. Vreau cu orice pret sa-mi inceteze contractul de munca la zi. M-am gandit sa fac o plangere la Camera de Munca - ITM si sa le spun ce mi se intampla. Oare ei m-ar putea ajuta sa rezolv aceasta situatie? Va rog frumos sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 31 Ianuarie 2013
Ori ce contract valabil incheiat presupune anumite obligatii si beneficii din partea partilor contractante.Contractul incheiat are putere de lege pentru partile care lau incheiat.
Daca in contractul individual de munca se prevede ca incetarea lui sa fie urmat de preaviz ,atunci acesta trebuie respectat.
Ce dovada aveti ca ati depus cererile respective?
DVR-ul camerelor de la firma, inregistrarile sunt stocate pe o perioada de 30 de zile...in biroul in care lucram este camera de luat vederi, pe inregistrarile respective se poate vedea cum am scris preavizul mentionat de angajator.
Si daca se pierde inregistrarea respectiva? cu atat mai mult cu cat orice solutionare sau demers pe care il faceti dureaza mai mult de 30 zile.

Ar trebui sa incercati o rezolvare amiabila a situatiei dvs.. eu cred ca se gaseste intelegere.
Am incercat pe cale amiabila si se pare ca nu exista intelegere din partea angajatorului, refuza sa mai discute referitor la aceasta situatie. Va multumesc frumos pentru raspunsuri! O seara linistita va doresc!

Alte discuții în legătură

Desfacere contractului de munca janos87 janos87 Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, dar as dori sa demisionez mai repede care sunt problemele, ce pot aparea daca angajatorul nu-l vrea sa ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie cu art 55 lit b Florygociu Florygociu As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)