avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate comerciala

Va rog sa aveti amabilitatea in a ma sprijini in vederea organizarii corecte a concursului pentru ocuparea postului de director la o societate comerciala cu capital majoritar de stat aflata in subordinea consiliului local, cine organizeaza concursul si cine stabileste comisia de concurs. Societatea este SRL.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: plesa , utilizator 09:08, 13 Februarie 2009
in opinia mea raspunsul la intrebarea poate fi gasit in actul constitutiv al societatii.
Societatea este "comerciala cu capital majoritar de stat" sau SRL? Fiti mai explicit!

Av. Cermak Iuliana
în opinia mea, nu se exclud. Poate fi SRL cu capital majoritar de stat. Adică, este posibil :)

Probabil ca este vorba de o societate comerciala cu raspundere limitata la care asociat unic este unitatea administratvi teritoriala ale carei drepruri si obligatii in aceasta calitate le exercita consiliul local potrivit Legii 215/2001. In sensul acesta trebuie ca in actul constitutiv sa fie prevazute si competente si atributii in angajarea directorului societatii.
Societatea este in subordinea Consiliului local. Contributia Consiliului local reprezinta 99,98% din capitalul social al societatii. Initial societatea a fost SA, apoi a fost transformata in SRL, asa cum functioneaza in prezent. In actul constitutiv al societatii nu sunt precizari referitoare la numirea directorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 109/2011 ancabanciu ancabanciu Buna ziua. La o societate comerciala in subordinea consiliului local, care este condusa de un consiliu de administratie format din 4 membrii si un presedinte ... (vezi toată discuția)
Activitati permise unui srl cu capital de stat Gabi Nastea Gabi Nastea Buna ziua! Reprezint o societate comerciala a unei primarii la care actionarul majoritar este consiliul local. Am ca principal obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Participare consilier local la licitatie Almatara Almatara Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un consilier local poate executa - prin subcontractare - o lucrare de reabilitare a scolii din aceeasi comuna, obtinuta ... (vezi toată discuția)