avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aplicarea OUG 109/2011
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aplicarea OUG 109/2011

Buna ziua. La o societate comerciala in subordinea consiliului local, care este condusa de un consiliu de administratie format din 4 membrii si un presedinte care este si directorul general al societatii, ale caror mandate expira la data de 28.07.2012, cum se va proceda? Ce pasi trebuie sa fie urmati pentru ca totul sa fie in concordanta cu prevederile OUG 109/2011? Cum se procedeaza cu cu directorul general care este si presedintele consiliului de administratie? Cum vor fi remunerati membrii consiliului de administratie? Dar secretarul consiliului de administratie despre care nu se aminteste in OUG 109 ? Care sunt pasii de urmat intr-o astfel de situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: JohnJohn , utilizator 18:23, 7 Mai 2012
Sincera sa fiu aceasta ordonata nu mi se pare deloc clara.
Cf.Art 64 din OUG 109/2001
Componenţa consiliului de administraţie ori, după caz, a consiliului de supraveghere şi directoratului, precum şi remuneraţia administratorilor/membrilor consiliului de supraveghere şi a directorilor/membrilor directoratului rămân supuse legislaţiei în vigoare la data constituirii consiliului de administraţie/consiliului de supraveghere sau, după caz, la data numirii administratorilor/directorilor ori a membrilor consiliului de supraveghere şi directoratului până la data desemnării, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă, a membrilor noilor organe de administrare/conducere.
Citind acest articol sa intelegem ca membrii Consiliului de Administratie nu mai sunt limitati pentru indemnizatie la valoarea de 1% din salariul directorului general?
EXACT,DAR ..DOAR CEI CE VOR FI NUMITI DUPA INTRAREA IN VIGOARE A ORDONANTEI
pana la urma cui se aplica ordonanta asta?? tuturo societatilor comerciale cu capital majoritar de stat sau doar celor prevazut de art. 26??Art. 26
Societatile comerciale prevazute la art. 25 ale caror actiuni sunt tranzactionate pe o piata reglementata sunt supuse prevederilor prezentei ordonante de urgenta si ale legislatiei pietei de capital si Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Care este articolul care prevede faptul ca directorul general trebuie ales obligatoriu dintre angajatii (??) societatii comerciale? (precizez: este vorba de o SA cu capital integral de stat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 109/2011 ancabanciu ancabanciu Buna ziua. La o societate comerciala in subordinea consiliului local, care este condusa de un consiliu de administratie format din 4 membrii si un presedinte ... (vezi toată discuția)
Remuneratie dg soc.comerciala vs oug 19/2011 nicusan nicusan CF.OUG 109/2011 Art. 64. - Componenta consiliului de administratie ori, dupa caz, a consiliului de supraveghere si directoratului, precum si [b]remuneratia ... (vezi toată discuția)
Administratori executivi la societã?ile administrate in sistem unitar IULIA,S IULIA,S Bună ziua. la societatea la care lucrez,( societate comercială cu capital integral de stat, administrate în sistem unitar) recent a fost facuta ... (vezi toată discuția)