avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina de serviciu inchiriata altuia care a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina de serviciu inchiriata altuia care a fost arestat si masina retinuta in Viena

Un prieten a patit (si-a facut cu mana lui) urmatoarele:
Este angajat la o institutie din Satu Mare, care i-a oferit masina de serviciu al carei proprietar este o firma de leasing, institutia fiind doar utilizator.
Sotia lui are o firma de inchirieri autoturisme (e asociat unic), tot in Satu Mare.
Niste clienti au predat o masina conform unui contract (au returnat-o la termen firmei de inchirieri a sotiei sale), solicitand o alta, iar el le-a inchiriat, fara contract (spre deosebire de prima), masina sa de serviciu pentru 2 zile (nu mai avea alta disponibila si "clientul nostru, stapanul nostru").
Chiriasii au sunat inainte de expirarea celor 2 zile, spunand ca doresc sa prelungeasca inchirierea cu inca o zi. El/sotia sa a fost de acord.
Dupa a treia zi, nu au venit cu masina (la termen).
A patra zi, el a aflat (mergand la adresa din buletin a chiriasului), ca masina a fost retinuta in Austria (Viena!), impreuna cu soferul (alta persoana decat cea care a inchiriat-o -- un prieten al acesteia). Cei de la Garda Financiara austriaca (sau cum s-o fi numind) au gasit in masina niste sacose cu tigari de contrabanda.
Cel care a inchiriat masina este acum in Satu Mare (nu a ramas cu prietenul sau cand a vazut ca acesta este arestat) si este dispus sa se intoarca la Viena cu prietenul meu (patzitul!), pentru a-l ajuta sa-si recupereze masina.
De asemenea, in Viena se afla verisoara celui arestat, care are cetatenie austriaca, este o tipa serioasa si cooperanta.
Ce trebuie sa faca prietenul meu pentru a-si recupera masina de serviciu, in special fara sa afle sefii sai de la institutia unde lucreaza.
Are la dispozitie (pana sa se prinda sefii sai, circa 2-3 saptamani.
Multumesc pentru sprijin.
Eventual, niste avocati vorbitori de germana si/sau dispusi sa faca o deplasare la Viena (chiar nevorbitor, pentru ca se poate apela la un translator acolo)??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:24, 17 Februarie 2009
Va rog sa nu postati aceeasi intrebare de mai multe ori, este o incalcare a regulamentului de postare. Multumesc!
Avocat, neaparat, altfel temnita te asteapta. Nu glumesc. Ma rog, se poate da si cu suspendare, dar ramane cazierul patat.
Problema este ca va trebuie un avocat austria, nu roman.Trebuie cunoscuta si legea austriaca.
Toata problema trebuie rezolvata in Austria.
Eu nu as crede ca a gasit doar tigari de s-a iscat atata scandal juridic, dar e posibil sa fie lucrurile mai simple decat par.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu ma refer la fapta din tara, respectiv "imprumutul" masinii.
Imprumutul masinii nu constituie infractiune.

Alte discuții în legătură

Masina inchiriata retinuta in austria Sov Consulting Sov Consulting Un prieten a patit (si-a facut cu mana lui) urmatoarele: Este angajat la o institutie din Satu Mare, care i-a oferit masina de serviciu al carei proprietar ... (vezi toată discuția)
Amenda de 3000 euro in austria ilisor ilisor Transportam o masina pe trailer si cateva persoane in masina pe directia Franta Romania.In Austria am fost retinut pe motiv ca masina de pe trailer depaseste ... (vezi toată discuția)
Am cumparat masina furata brunettzica brunettzica ma confrunt cu o problema grava si va rog sa ma ajutati prietenul meu a cumparat o masina din romania cu numere de italia,proprietarul a spus ca este totul in ... (vezi toată discuția)