Transportam o masina pe trailer si cateva persoane in masina pe directia Franta Romania.In Austria am fost retinut pe motiv ca masina de pe trailer depaseste greutatea admisa. Masina a intrat la cantar si s-a dovedit contrarul.Atunci politistii austrieci au interogat persoanele din masina, una dintre ele spunand ca a platit 50 euro pntru transport. Am fost amendat cu 1800 euro din cauza lipsei licentei de transport. Dat fiind ca nu am putut achita amenda pe moment, austriecii s-au pus la verificat masina, amenda ridicandu-se la 3000 de euro. Mi-au luat placutele de inmatriculare spunandu-mi ca pot sa aduc microbuzul, trailerul si masina de pe trailer in tara doar cu un alt trailer. Ce pot sa fac? Ce se intampla daca nu platesc amenda? Au dreptul sa-mi retina placutele de inmatriculare? Cum as putea sa ies din incurcatura?Va multumesc?
Va trebui sa contactati imediat un avocat din Austria, pentru a contesta amenzile si masurile dispunse impotriva dvs. potrivit dispozitiilor legale de acolo. Nu va bazati pe faptul ca fiind amendat intr-o alta tara, nu va vor gasi! e important sa obtineti anularea sanctiunilor aplicate.
Masina mea este retinuta acolo. Nu-i vorba ca ma gandesc ca nu o sa ma gaseasca. In Austria amenda trebuie achitata pe loc? Soferul meu si persoanele care erau in masina au ramas acolo.
Sa stiti ca va trebui sa platiti amenda, nu prea aveti cm sa scapati, intrcat exista si urmarirea internationala a sanctiunilor. Asa incat, amenda s-ar plati si la fiscul de la domiciliul contravenientului, interesati-va cum . Ar trebui sa aveti un nr . de cont pe procesul verbal..oricum, aflati modalitatea cum puteti achita. fiindcas altfel, daca veti mai dori sa intrati in Austria, va veti lovi de aceasta problerma. Vi s-au retinut acele lucruri tocmai pentru ca ei sa se asigure ca veti plati.
Da, trebuie sa consultati un avocat din Austria.
Va exercitati dreptul la contestatie daca acesta considera ca aveti sanse sau achitati amenda fara sa mai contestati.
Nu stiu in ce masura vor trece la executarea silita in Romania, desi se poate proceda in acest mod, dar nici bine nu o sa va mai fie daca nu achitati si vreti sa intrati in Austria.