avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... AMENDA DE 3000 EURO IN AUSTRIA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

AMENDA DE 3000 EURO IN AUSTRIA

Transportam o masina pe trailer si cateva persoane in masina pe directia Franta Romania.In Austria am fost retinut pe motiv ca masina de pe trailer depaseste greutatea admisa. Masina a intrat la cantar si s-a dovedit contrarul.Atunci politistii austrieci au interogat persoanele din masina, una dintre ele spunand ca a platit 50 euro pntru transport. Am fost amendat cu 1800 euro din cauza lipsei licentei de transport. Dat fiind ca nu am putut achita amenda pe moment, austriecii s-au pus la verificat masina, amenda ridicandu-se la 3000 de euro. Mi-au luat placutele de inmatriculare spunandu-mi ca pot sa aduc microbuzul, trailerul si masina de pe trailer in tara doar cu un alt trailer. Ce pot sa fac? Ce se intampla daca nu platesc amenda? Au dreptul sa-mi retina placutele de inmatriculare? Cum as putea sa ies din incurcatura?Va multumesc?
Cel mai recent răspuns: miluc , utilizator 14:42, 21 Noiembrie 2009
Eu nu am semnat nici un proces verbal, absolut nimic. In plus mi au retinut cheile. Nu e acest lucru abuz?
MIHAI GRIGORE a scris:

Un lucru e cert :daca nu platiti amenda nu veti ridica trailerul!B-)

Da, asa este.

Va trebui sa dovediti in instanta din Austria ca dreptatea este de partea dvs.
Daca veti dovedi este cu adevarat un abuz.
Veti putea da si statul in judecata pentru respectivul abuz.
Dvs decideti ce urmeaza sa faceti in concret.

avocat Claudiu Lascoschi
Sant cetatean roman cu domiciliul in strinatate aici lucrurile functioneaza asa:intai platesti amenda ,asata dovedeste ca esti un om cumsecade si bine intentionat, cu chitanta va recuperati bunurile confiscate dupa care va luati un avocat,si inca un amanunt daca nu stiai puteai cere politiei un translator.daca te misti repede sar putea sa scapi de interdictie de a intra pe teritoriul austriac,daca politia are o declaratie scrisa de la acel calator mai mult sau mai putin fraudulos ai putine sanse de a recupera ceva din cei 3000euro,si ca un ultim sfat poarta cu tine o copie de la plata amenzii altfel de cate ori te vor opri pe teritoriul Austriei sar putea sa ai surpriza sa zica ca nu ai platit si sa ramaii iar fara numere lucru legal in Austria,Bafta .
Am cerut un translator dar mi s-a refuzat acest drept. Politia poseda o declaratie semnata a unuia dintre calatori dar nu si declaratia semnata de soferul masinii. Daca masina mea ar fi fost inchiriata de o alta persoana nu s-ar schimba situatia? Va multumesc!
Bun ,daca persoana care a condus masina a inchiriat de la dv. masina nu schimba mare lucru si uite de ce :trebuiea sa aiba asupra lui contractul de inchiriere tradus de un traducator autorizat si cu apostila de la un notar public,in care se stabilesc toate obligatiile partilor,eu inteleg bine ce gandesti dar ai grija cu legea nu e de glumit,necunoasterea legii NU atrage da la sine scutirea consecintelor nerespectarii ei.Dv. acum nu va ramane decat sa platiti si sa apelati la serviciile unui avocat, poti sa contactezi si CONSULATUL Roman de la Wiena,desigur pentru un sfat,dar sa nu-ti pui mari sperante in ei,nu sant pusi acolo sa ajute,sau macar asa inteleg ei.Din pacate exista o lipsa totala de respect a celor care lucreaza in aceste consulate sant numiti politic si cu asta am spus tot,nu sant profesionisti sant clientela politica si pe deasupra si ciupitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda austria valentinseran valentinseran Buna ziua.Ma numesc Valentin.In luna Ianuarie 2015 am transportat cu un trailer plus remorca 2 autoturisme (unul accidentat iar celalalt ars) pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Îngrijire medicala austria - neplata, consecinte Thomas86 Thomas86 Am fost în austria acum un an și jumătate,am avut o urgenta medicala și am apelat 112,nu sunt asigurat și mi-au trimis hârtii acasă sa plătesc,s umane ... (vezi toată discuția)