avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Impozitare ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Impozitare ong

buna ziua ,
Am si eu o intrebare asociatiile care depasesc plafonul de 10 000 lei trebuie sa platesca impozit pe profit
Cel mai recent răspuns: roxana_virginianeculita , utilizator 12:04, 31 Ianuarie 2013
Despre ce tip de asociatie vorbiti? Va rog detaliati.
este vorba de o asociatie non-profit care desfasoara si activitati economice.
Aceste organizaţii sunt scutite de impozitul pe profit şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la 15.000 euro pe an, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de impozitul pe profit. Dacă se depăşeşte limita, se plăteşte impozit pe profit.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit ong rakula14 rakula14 In cazul in care veniturile din activ economice sunt mai mici de 15 000 eur, ONG-ul este scutit de la plata impoz pe profit indiferent de valoarea veniturilor ... (vezi toată discuția)
Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)
Activitatea unui ong, de azil de bătrâni. SP1DEC SP1DEC Buna ziua, In ceea ce priveste activitatea unui ONG, de azil de batrani, este sau nu platitor de impozit pe profit si TVA pe partea de incasari de la ... (vezi toată discuția)