avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere pfa cu neplata cass
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere pfa cu neplata cass

Buna ziua.Sotia mea are o intreprindere individuala deschisa in 2003.atunci am intrebat la camera de comert, ce dari avem de dat catre stat si n-i sa raspuns ca trebuie sa dam impozitul pe venit dupa ceea ce declaram la finante.
Fara sa platim pensie ,cas ,somaj si altele care la timpul acela nu erau obligatorii.in 2006 sotia a hotarat sa plateasca pensia ,incheind cu cei de la casa de pensii un cotract platind 31,5% la salarul minim pe economie.Anul trecut in 2012 in luna noiembrie am primit un plic de la casa de sanatate in care sotia avea de plata pe ultimii 5 ani ,cu dobanzi,majorari si penalitati suma de 4000 lei(40 milioane vechi}.Specific ca sotia nu a incheiat cu acestia nici un contract de asigurare, cum nici de spital nu a avut nevoie.Se spunea in acel plic conform unei legi din 2006 ,fiind persona fizica autorizata, trebuia sa plateasca acei 5,5% din venitul declarat la finante, dar nu mai putin decat la salariul minim pe economie.
Imi pun intrebarea de ce timp de 5 ani cei de la casa de sanatate nu ne-au notificat macar o data pe an?Asa cum platim 232 lei la casa de pensii,puteam foarte usor sa platim si 30-40 lei la casa de sanatate in fiecare luna.Este corect ca nu ne-au anuntat atata timp? Ce este de facut?Si sa nu credeti ca suntem singurii,aproape 90%din persoanele fizice autorizate nu au platit sanatatea din nestiinta si nu din rea vointa.In decembrie 2012 am platit la trezorerie 526 de lei sanatatea pe anul 2012 ,cu penalitati cu tot, iar acum in ianuarie am inceput sa platesc lunar cate 39 lei tot sanatatea.ce se va intampla cu sumele din anii 2007-2011?
Daca inchid firma voi scapa de acea datorie?Va rog ff mult sa-mi dati un raspuns.Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: pavelcosty , utilizator 13:25, 31 Ianuarie 2013
Din pacate, de inchis pfa-ul fara sa platiti acele datorii nu va accepta. Platiti contributiile curente si in timp, incercati sa platiti si datoriile.
am inteles.dar daca declar faliment si obtin hotarare judecatoreasca?in concluzie exista vre-o portita sa scap macar de penalitati si majorari care sunt aproape cat contributiile pe cei 5 ani?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere de la cas ambrafirst ambrafirst Am primit o decizie de impunere de la Casa de Sanatate in martie, dar este calculata si datata din februarie pentru plata contributiei pe ultimii 5 ani/ ... (vezi toată discuția)
Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)