avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie de impunere de la CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie de impunere de la CAS

Am primit o decizie de impunere de la Casa de Sanatate in martie, dar este calculata si datata din februarie pentru plata contributiei pe ultimii 5 ani/ 2007-2011, am depus o contestatie in data de 29 martie si am asteptat sa vina raspunsul. Acum o saptamana am aflat ca s-au publicat pe site raspunsurile, deja am majorari de la suma si majorarile initiale primite in martie. Doresc sa intreb cat timp am la dispozitie sa platesc pana se va ajunge la executare silita? Pot plati doar datoria si penalitatile ulterior, fara sa se mai calculeze penalităţi şi fără să mai fiu executata silit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 22 Iulie 2013
Mergeti la C.A.S. si vorbiti cu acestia sa se esaloneze datoria respectiva.
Multumesc pentru raspuns. Am fost la finaţe sa intreb de esalonare si nu se poate face pentru persoane fizice. Nu am banii necesari sa platesc datoria si nu stiu ce sa fac, cat timp imi acorda ANAF sa pot plati?
Multumesc!
Termenul de prescriptie este de 5 ani.
Buna ziua ,
Aceeasi problema o am si eu. Am un PFa din 2009 , din 2009 pana in 2012 am fost angajat dar am mai taiat facturi si pe pfa. Din 2012 nu am mai fost angajat. In martie 2012 am fost la CASS , am semnat un contract cu ei si m-am pus pe platit acei 137 lei sau cat erau . Inainte de asta am mai facut niste plati prin 2009 prin posta catre ei , tot trimiteau acasa instiintari .
Din martie am platit trimestrial suma solicitata, fara probleme. Mi-a venit acum o decizie de impunere ( mie si intregului oras ) ca am de plata scurt asa vreo 21 mil din care vreo 17 pe 2011. Nu inteleg modul lor de calcul sau de gandire, ma depaseste complet. Cum pot ataca macar plata penalitatilor ? Ai mei merg mereu la Fisc si intreaba daca mai e de plata ceva, sunt la zi cu toate platile si declaratiile, mereu spun ca nu am nimic de plata.
In situatia trimisa de ei se vad confirmate niste plati de prin 2009 ( cand plateam prin posta ca la fisc nu incasau ) dar restul din 2012 nu sunt inregistrate, eu am chitantele de la fisc.
Nu e normal sa imi aplice penalitati pe sume de care eu nu stiu , tinand cont ca sunt bine intentionat si mereu am platit ce am avut de plata.
INteleg ca degeaba eram angajat si plateam CASS , trebuie sa platesc si de pe PFa de parca m-ar intreba la spital in ce calitate ma prezint , sa ma trateze diferit. Nu pot renunta la contractul cu ei si sa ma declare sotia pe asigurarea ei de sanatate?

Pot scapa de acele penalizari tinand cont ca m-au anuntat dupa 1 an de ele ?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

PE cas ( pensii ) a fost mai ok, m-am asigurat la suma minima, platesc doar pe 2012 ca m-au gasit in sistem ca am fost angajat, sper sa nu imi ia 31.5 % din intreg venitul ????/ ci doar din salariu minim, eu asa am seemnat declaratia, la venit de aprox. 750 ron / luna, platesc cei 253 lei degeaba .
Suma datorata pe anul 2007 ar trebui sa fie deja prescrisa, in acest an am cea mai mare datorie. Cei de la Casa de Sanatate mi-au spus ca in mod normal pot fi obligata sa platesc prin executare silita la 30 de zile de la primirea deciziei de impunere. Aceasta decizie de impunere am primit-o in martie, pe ea scrie ca este calculata din februarie. Eu intre timp am facut contestatie,dar aceasta nu ma ajuta pentru termen si nici nu se opresc in acest timp penalitatile. M-au mai sfatuit sa fac o cerere la ANAF in care sa cer esalonare, desi cei de la finante au spus ca nu pot face esalonare ca sunt persoana fizica, dar ca pot plati cate putin, fara sa mai primesc somatie pentru executare silita. Nu mai stii pe cine sa intrebi si la cine sa mergi sa rezolvi problema. Anul 2012 nu este prinsa in aceasta decizie de impunere, sa inteleg ca urmeaza sa primesc si pentru acest an o alta decizie la anul, trebuie sa merg eu si sa intreb cat mai am de platit si pe 2012?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Plata sanatate intreprindere individuala daad daad Buna ziua, Am avut o Intreprindere Individuala cu norma de venit din august 2009 si am inchis activitatea pe 27.03.2013. Am platit toate impozitele. Ultimul a ... (vezi toată discuția)
Pfa instintare plata contributii sanatate pe 5 ani Mainerici  Ctin Mainerici Ctin pfa -taximetrie a primit instiintare privind plata pe ultimi 5 ani din urma,exista vreo modalitate de contestare/ (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)