avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata sanatate Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata sanatate Intreprindere Individuala

Buna ziua,

Am avut o Intreprindere Individuala cu norma de venit din august 2009 si am inchis activitatea pe 27.03.2013. Am platit toate impozitele. Ultimul a fost impozitul pe primul trimestru din 2013 cand pentru prima oara m-i s-a spus ca trebuie sa platesc si sanatatea , am platit si sanatatea pe primul trimestru si mi s-a spus ca mai am restanta sanatatea din 2009 pana in 2012.
Eu sunt si angajat cu la o firma si in fiecare an depuneam o adeverinta cum ca sunt angajat cu norma intreaga si impozitul m-i se reducea cu 40%. Niciodata cand am platit nu m-i spus cineva ca trebuie sa platesc sanatatea, acum ma anunta ca am restanta (nu m-i se pare normal ca daca m-i se opresc bani pentru sanatate de la firma la care lucrez sa mai platesc inca odata si dupa Intr. Ind. , nu beneficiez de dublu serviciu medical).
Intrebarea mea este : daca mi-am inchis activitatea si nu platesc suma restanta pentru sanatate care ar fi consecintele pentru mine.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:43, 22 Mai 2013
Conform art.296^21 si 296^22 din Codul fiscal,precum si art.257 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii actualizata,aveati obligatia platii CASS 5,5% la valoarea anuala a normei de venit.
Consecintele neplatii sumei restante stabilite,vor fi acelea ca se vor calcula penalitati si dobanzi de intarziere,pana la plata sumelor datorate. In cazul in care nu platiti sumele datorate,organul fiscal procedeaza la actiuni de executare silita,in baza prevederilor art.136 din Codul de procedura fiscala.
Va multumesc,

Mai am o intrebare , daca decizia de impunere s-a facut dupa ce mi-am radiat Intreprinderea Individuala, este corecta acasta decizie.
Buna seara,
Revin cu urmatoarea intrebarea. Daca cei de Administratia fiscala nu mi-au trimis o decezie de impunere cu obligatiile aferente cass din perioada august 2009- decembrie 2012(ptr.ca aceste obligatii nu erau constituite pana 27.03.2013). iar eu mi-am radiat Intreprinderea individuala de la registrul comertului in data de 27.03.2013, mai pot fi executat silit dupa ce practic intrprinderea individuala nu exista? Deci, daca fiscul nu a constitut si m-au instintat in timpul perioadei cat am activat, despre aceste obligatii, mai pot ei constitui si sa me execute silit dupa ce eu sunt radiat? Daca da, va rog, daca se poate temeiul legal.
Va multumesc anticipat!
Raspunsul la aceste ultime intrebari ar trebui sa le primiti de la un jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala radiata daad daad Buna seara, Revin cu urmatoarea intrebarea. Daca cei de Administratia fiscala nu mi-au trimis o decizie de impunere cu obligatiile aferente cass din perioada ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu pfa marcellro marcellro Am avut o intreprindere individuala deschisa in luna septembrie 2008. Din cauza anumitor probleme am inchis o in iunie 2009. Am platit suma aferenta venitului ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de plata de la anaf cristi71000 cristi71000 Buna ziua, In anii 2008-2009 si 2012-2016 am avut un PFA cu norma de venit. Acesta a fost inchis in mai 2016. Am platit intotdeauna la timp contributiile la ... (vezi toată discuția)