avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Individuala radiata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Individuala radiata

Buna seara,
Revin cu urmatoarea intrebarea. Daca cei de Administratia fiscala nu mi-au trimis o decizie de impunere cu obligatiile aferente cass din perioada august 2009- decembrie 2012(ptr.ca aceste obligatii nu erau constituite pana la data de 27.03.2013). iar eu intre timp mi-am radiat Intreprinderea individuala de la registrul comertului cu data de 27.03.2013, mai pot fi executat silit dupa ce practic intrprinderea individuala nu mai exista? Deci, daca fiscul nu a constitut si m-au instintat in timpul perioadei cat am activat, despre aceste obligatii, mai pot ei constitui obligatiile si sa me execute silit dupa ce eu sunt radiat? Daca da, va rog, daca se poate temeiul legal.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 07:53, 23 Mai 2013
Buna seara .
Raspuns.
1.Fiscul trebuia sa va notifice in mod legal la sediu despre aceste situatii .
2.Daca s-a radiat firma,este ,,moarta " din punct de vedere juridic.Nu mai are drepturi sau obligatii.
Din pacate,functionarul fiscal,ce se ocupa de firma,si-o fi dat seama tarziu de aceasta situatie si acum incearca sa o dreaga in vreun fel,avand in vedere, ca va raspunde in fata sefilor sau a Curtii de Conturi pentru neindeplinirea indatoririlor de serviciu,conform legii .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Marius Bote, Practician in insolventa
Obligatiile de plata se pot urmari si executa silit intr-un termen de prescriptie de pana la 5 ani conform Codului de procedura fiscala.
Multumesc tare frumos pentru raspuns.
O seara frumoasa!
Buna ziua .
Daca firma a fost radiata,cum sa i se mai impuna plata de obligatii? Cititi Codul civil si Legea 31/1990 si va veti schimba opinia .
O persoana decedata ,mai are drepturi sau obligatii ?La fel este si pentru persoana juridica .Nu mai are drepturi sau obligatii dupa radiere .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sanatate intreprindere individuala daad daad Buna ziua, Am avut o Intreprindere Individuala cu norma de venit din august 2009 si am inchis activitatea pe 27.03.2013. Am platit toate impozitele. Ultimul a ... (vezi toată discuția)
Firma radiata - ce se intampla cu cei care au datorii catre ea? buburuza23 buburuza23 Buna seara, O firma a fost radiata in 2008. In 2010 Tribunalul a dat o sentinta definitiva impotriva unui fost angajat al acestei firme, acuzat de ... (vezi toată discuția)
Procedura de trecere in faliment a unui srl ContSters278859 ContSters278859 Buna ziua, daca administratorul societatii nu mai are nici un bun propriu-nici imibil nici mobil, acesteea find deja executate silit de banca, daca nu mai ... (vezi toată discuția)