In anii 2008-2009 si 2012-2016 am avut un PFA cu norma de venit. Acesta a fost inchis in mai 2016. Am platit intotdeauna la timp contributiile la ANAF.
1) Am primit o somatie de plata de la ANAF pentru "Contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoane
fizice - Regularizari" cu o suma destul de mare (peste 1000 ron). In conditiile in care eu am inchis PFA-ul in 2016 (mai) si am efectuat toate platile aferente la timp (impozit, CAS, CASS) cum este posibil?
Unde pot contesta aceasta somatie?
2) Umbland in spatiul virtual de pe contul ANAF am gasit un document intitulat "Situatia obligatiilor fiscale la data 28/02/2018". Din acest document reiese ca as avea de platit peste 10.000 ron (care nu mi-au fost ceruti prin somatie). Sumele sunt din 2009, 2012 (majoritatea) dar si din 2013, 2014, etc. Am gasit unele chitante aferente platilor care mi se imputa, dar nu pe toate. Cum as putea sa contest situatia financiara oferita de ANAF? E posibil sa nu fie o situatie reala?
Care sunt termenele de prescriptie pentru aceste datorii? Pot fi executat silit pentru cele din 2009 de exemplu?