avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata la CASS pe anul 2012 primita in 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata la CASS pe anul 2012 primita in 2018

Am primit tiltu executoriu pentu plata Contributiei de asigurari sociale de sanatate ptr persoane fizice-Regularizari . Am sunat la ANAF si mi-au spus ca sunt calculate aceste regularizari pe anul 2012 cu motivarea ca atunci nu aveau soft de calcul.Eu am platit in acel an CASS ,in anul urmator(2013) regularizari,an in care am inchis PFA si am certificat fiscal emis, dupa ce am inchis PFA,cu valoare 0.
Am sanse in instanta de anulare a platii acestei sume?
Cel mai recent răspuns: Lili Tudor , utilizator 10:48, 6 Februarie 2018
La o prima vedere, se incadreaza in termenul de prescriptie al creantelor fiscal-bugetare, insa intrebarea care se iveste in astfel de situatii este : de ce titlu executoriu si nu decizie de impunere ? Cei de la CASS nu au putut calcula/stabili cotele de contributie reprezentand regularizari, iar acum se grabesc trimitand contribuabililor direct titluri executorii..... Se vor aglomera iar instantele cu contestatii la executare silita....
Am fost la ANAF,aveam si decizie de impunere, dar posta nu m-a gasit acasa in octombrie 2017,asa ca am primit titlul executoriu. Regularizarile ptr contributiile la sanatate le-au calculat in 2017 ptr anul 2012.La acest moment am de plata si dobanzi si penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cass din 2012 primita in octombrie 2017 anagina anagina Este posibil sa existe datorii la CASS din 2012, in conditiile in care am un Certificat de atestare fiscala de la sfarsitul anului 2015 care arata ca am zero ... (vezi toată discuția)
Instiintare cas Diana_90 Diana_90 Am primit de curand o instiintare de la cnas care suna in felul urmator: \\"In conformitate cu art.215 alin (3) din Legea nr.95/2006 privind reforma in ... (vezi toată discuția)