avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Instiintare CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Instiintare CAS

Am primit de curand o instiintare de la cnas care suna in felul urmator:
"In conformitate cu art.215 alin (3) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, aveti obligatia de a depune la casa de asigurari de sanatate declaratii privind obligatiile de plata ce va revin fata de Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.
Va invitam ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei, sa depuneti declaratiile, insotite de deciziile de impunere anticipate si anuale emise de organele fiscale si procesele verbale de inspectie fiscala, dupa caz, pentru perioada:2008 - 2012 si sa va justificati plata/neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta perioada.
Nedepenerea declaratiei/declaratiilor privind obligagtiile fata de fond conduce la stabilirea din oficiu a contributiilor.
Aceasta instiintare va este comunicata in temeiul art.83 alin (4) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Art. V alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.125/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal.".

Situatia mea este urmatoarea:
In 2009-2010 am avut un PFA pt ca am fost consultant financiar la o banca.
In perioada asta am depus la Anaf Declaratiile acelea care trebuiau depuse... nu mai stiu exact... si am platit ce am avut de plata.
In mai 2010 am inchis pfa-ul pt ca nu mai il foloseam...

Am mai fost angajata.. dar de data asta cu, contract individual de munca cateva luni in anul 2012...
Angajatorul mi-a platit asigurarile din cate stiu eu.

In toata aceasta perioada.. respectiv 2009-2013 am fost si studenta la facultate.
De cand am terminat facultatea iau somaj.

In anii astia am luat de mai multe ori adeverinte fiscale din care reiesea ca nu am nici un fel de datorii...

Stie cineva sa ma lamureasca despre ce este vorba?... este posibil sa fie o greseala sau am ceva de plata si eu nu stiu...??

Ce documente trebuie sa duc la CAS si de unde fac rost de ele?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 19:39, 22 Februarie 2014
In perioada in care ati fost PFA plata CASS nu se facea la ANAF. Un PFA trebuia sa se duca sa se inregistreze la CJAS si palata contributiei se facea in functie de deciziile de impunere primite de la ANAF. Din 1 iulie 2012 plata si depunerea declaratiilor pentru CASS a fost preluata de catre ANAF, de aici si perioada 2008-2012. Daca nu ati platit nimic la Casa Judeteana de asigurari de sanatate in timp cat ati fost PFA inseamna ca de acolo ati ramas cu ceva datorii.

"Va invitam ca in termen de 15 zile de la primirea prezentei, sa depuneti declaratiile, insotite de deciziile de impunere anticipate si anuale emise de organele fiscale si procesele verbale de inspectie fiscala, dupa caz, pentru perioada:2008 - 2012 si sa va justificati plata/neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta perioada."

Duceti-va cu deciziile de impunere primite de la ANAF pe perioada cat ati fost PFA, contractul de munca si dovada ca ati fost studenta in 2009-2013 si vi se vor recalcula datoriile,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii anaf sg1 sg1 Buna ziua ! Acum cateva zile am primit de la ANAF o scrisoare cu niste tabele in care ma instiinta ca am de platit suna de 468 roni.Titlul scrisorii ... (vezi toată discuția)
Contributia de asigurari sociale de sanatate din veniturile din investitii se deduce sau nu? elefantul1234 elefantul1234 Contributia de asigurari sociale de sanatate din veniturile din investitii se deduce sau nu? ANAF mi-a zis ca nu se deduce . Dvs. ce parere aveti. Daca pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa- declaratia pentru cnas oakys oakys Buna ziua, Am avut un PFA de traduceri in perioada 2006-2010. Stiu ca in fiecare an depuneam niste declaratii de venit/formulare la Finante (le trimiteam ... (vezi toată discuția)