Am avut un PFA de traduceri in perioada 2006-2010. Stiu ca in fiecare an depuneam niste declaratii de venit/formulare la Finante (le trimiteam prin posta). In 2010 m-am hotarat sa inchid PFA-ul deoarece se anuntase ca vor trebui depuse declaratii si la sanatate, si la pensii, etc., iar eu eram angajata si nu aveam timp sa alerg pe la toate aceste institutii. Dupa atatia ani, ma trezesc acum cu un plic de la CNAS, cum ca trebuie sa ma prezint la ei sa depun "delaratiile, insotite de deciziile de impunere anticipate si anuale emise de organele fiscale si procesele verbale de inspectie fiscala, dupa caz, pentru perioada 2008-2012 si sa va justificati plata/neplata contributiei de asiguari sociale de sanatate pentru aceasta perioada." Nu inteleg ce declaratii trebuie sa mai depun, eu am inchis PFA-ul tocmai pentru a nu fi obligata sa umblu pe la toate aceste institutii, iar in perioada in care am avut PFA-ul stiu ca trebuia sa completez acel formular de venit si sa il trimit la Finante pana in luna mai parca, nimic altceva. As vrea sa stiu daca este corect ce imi amintesc eu, daca din 2010 a devenit obligatorie depunerea declaratiilor la sanatate, sau eu trebuia sa fac asta de la inceput. Si daca trebuia de la inceput, de ce nu am primit nimic acasa, cum primeam de la Finante, o notificare cu suma de plata, si de ce vor pana in 2012, cand eu nu mai am PFA-ul demult. Multumesc!
Instiintare cnas
allie22
Buna seara!
Am primit de la CNAS o instiintare si am nevoie de ajutorul cuiva mai informat decat mine.
In 2005 am infiintat un PFA, l-am radiat in 2010. ... (vezi toată discuția)