Buna ziua,
dupa cateva zile de drumuri, in care primesc de la 3 administratii 3 raspunsuri diferite, pun intrebarea si aici
Am infiintat un pfa in aprilie 2012, am depus atunci declaratia 220 cu un venit estimat de 2000, am platit toate cele de-a lungul anului 2012, si azi, 31 ianuarie 2013 ce declaratii trebuie sa depun? eu vroiam azi sa depun 220 cu un venit estimat mai mare, doamna de la ghiseu mi-a zis ca nu mi-l primeste fara d200, deci in concluzie trebuie sa depun pana pe 25 mai si declaratia 200 in care se specifica venitul real realizat pe 2012 si depun tot pana pe 25 mai si d220 in care estimez venitul pe 2013? am inteles bine?
conform regulilor de depunere a declaratiei D220, aceasta se depune, in cazul dvs, doar odata cu declaratia 200 si doar daca exista motiv intemeiat ca estimarea pe noul an sa fie mai mica sau mai care cu 20% fata de cea de anul trecut.
Nu, nu depune 220. Iti vor calcula impozitul anticipat dupa realizarile din 2012 si vor face rectificarea cand depui 200 pentru 2013 ( deci in mai 2014). Nu conteaza ca nu ai un an intreg de activitate. De ce ai mers la trei administratii diferite ? Mergi numai la agentia financiara de care aparti, ca domiciliu, ca aia iti calculeaza, si ce cer ei aia depui. Sa nu depui 600-le inca decat daca crezi ca vei avea venit net peste 888 lei pe 2013. Se pare ca o sa creasca contributia la pensii la 240 pe luna din vara pentru ca va creste salariul minim si implicit salariul madiu pe economie ( pt. baza de calcul).
Termen d220
ardei2011
Am un PFA infiintat in luna mai 2012. Conform instructiunilor D220, ‐ contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi şi cei care, au ... (vezi toată discuția)