In urma unei licitatii de bunuri imobiliare, desfasurata la sediul executorului judecatoresc, am adjudecat un apartament.
Exista posibilitatea ca dupa plata integrala a pretului stabilit la licitatie (suma cea mai mare oferita) sa pierd apartamentul(debitorul poate contesta actul de adjudecare)?
Daca da, in ce conditii?
Ce pot face sa evit aceasta situatie?
Nu prea ai ce face! Este un risc pe care ti-l asumi!
Normal este ca executorul judecatoresc sa te informeze daca executarea a fost contestata de catre debitor sau un tert interesat.
Daca dupa adjudecare se desfiinteaza executarea silita si actul de adjudecare...te poti intoarce impotriva creditorului , pentru recuperarea sumei depuse pentru adjudecare.
Multumesc mult de raspuns
Se poate contesta/anula exec utarea silita daca ea s-a facut in baza unei decizii judecatoresti a Curtii de apel Bucuresti?
Parca e definitiva decizia din ce imi aduc eu bine aminte.
Si mai e si faza ca apt a fost inscris in CF de ultimul dobanditor (debitorul) prin 2005 (au trecut mai mult de 3 ani de atunci)
In contestatia la executare, nu se mai discuta pe fondul titlului (daca vorbim despre un titlul provenit dintro hotararea judecatoreasca), pe aceasta cale se contesta doar ceea ce face executorul in executarea silita, doar actele de executare.
Multzumesc mult ptr raspuns.
M-am mai linistit acum
Toate cele bune.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Navarro
Vreau sa cumpar un apartament la licitatia unui executor judecatoresc. Ma intereseaza in ce conditii proprietarul actual poate contesta executarea silita. E ... (vezi toată discuția)