avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie Act adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie Act adjudecare

Buna Ziua,

In urma unei licitatii de bunuri imobiliare, desfasurata la sediul executorului judecatoresc, am adjudecat un apartament.
Exista posibilitatea ca dupa plata integrala a pretului stabilit la licitatie (suma cea mai mare oferita) sa pierd apartamentul(debitorul poate contesta actul de adjudecare)?
Daca da, in ce conditii?
Ce pot face sa evit aceasta situatie?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bamsel , utilizator 09:31, 16 Februarie 2009
Nu prea ai ce face! Este un risc pe care ti-l asumi!
Normal este ca executorul judecatoresc sa te informeze daca executarea a fost contestata de catre debitor sau un tert interesat.
Daca dupa adjudecare se desfiinteaza executarea silita si actul de adjudecare...te poti intoarce impotriva creditorului , pentru recuperarea sumei depuse pentru adjudecare.
Multumesc mult de raspuns
Se poate contesta/anula exec utarea silita daca ea s-a facut in baza unei decizii judecatoresti a Curtii de apel Bucuresti?
Parca e definitiva decizia din ce imi aduc eu bine aminte.
Si mai e si faza ca apt a fost inscris in CF de ultimul dobanditor (debitorul) prin 2005 (au trecut mai mult de 3 ani de atunci)

In conditiile de mai sus, mai poate face ceva?

Multumesc anticipat.
In contestatia la executare, nu se mai discuta pe fondul titlului (daca vorbim despre un titlul provenit dintro hotararea judecatoreasca), pe aceasta cale se contesta doar ceea ce face executorul in executarea silita, doar actele de executare.
Multzumesc mult ptr raspuns.
M-am mai linistit acum

Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Navarro Navarro Vreau sa cumpar un apartament la licitatia unui executor judecatoresc. Ma intereseaza in ce conditii proprietarul actual poate contesta executarea silita. E ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare MonicaIuliana MonicaIuliana As avea si eu o intrebare daca ma poate cineva lamuri cu un raspuns pertinent,am participat la o licitatie privind vanzarea unui apartament si eu am fost ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)